Στο Ανώτατο Δικαστήριο το «Λίπος» υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – «Αγχώνομαι αν θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου θα συνεχιστεί ενώπιον του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου η συζήτηση σχετικά με την έκδοση στη Γαλλία του Γεωργιανού αρχιμαφιόζου, φερόμενου ως αρχηγού της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού με το ψευδώνυμο «το Λίπος». Πρόκειται για τη δεύτερη διακοπή της συζήτησης, καθώς την περασμένη Τρίτη οι δικηγόροι του εκζητούμενου, είχαν επικαλεστεί τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, προκειμένου να διακοπεί η δίκη για σήμερα.

Ο 57χρόνος οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Ανώτατο Δικαστήριο με τους συνηγόρους του να ζητούν-σήμερα- χρονικό περιθώριο 10 ημερών, για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του. Παράλληλα, επικαλέστηκαν την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται χρόνο «για να προετοιμαστεί ψυχολογικά, αλλά και σωματικά, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαδικασία».

«Αγχώνομαι αν θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο»

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου, αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως, γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του» τόνισε η συνήγορος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».

Παράλληλα, οι συνήγοροι του επισήμαναν ότι συντρέχουν και δικονομικοί λόγοι για την αναβολή, καθώς έχουν υποβάλει αίτημα διόρθωσης της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών (473/2018) που έδωσε το «πράσινο φως» για την έκδοση του στη Γαλλία και η οποία -όπως τόνισαν- βρίθει λαθών και πλημμελειών.

«Όχι» στην αναβολή

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής της συζήτησης τονίζοντας ότι «ο χρόνος είναι αρκετός έως σήμερα για την προετοιμασία των συνηγόρων», ενώ αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας του εκζητούμενου είπε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι μόνιμη και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης». Το δικαστήριο, αφού πρώτα διέκοψε και διασκεύθηκε, απέρριψε το αίτημα αναβολής.

Στη συνέχεια η συνήγορος του κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλε δικονομικές ενστάσεις, όπως για μη νόμιμη κλήτευση του εκζητουμένου, κ.λπ. Λόγω ωραρίου, το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου τη συζήτηση της υπόθεσης.