Χασισοφυτείες "χρυσωρυχείο" - 1 εκ. ευρώ τα προβλεπόμενα κέρδη από τη φετινή σοδειά - Στη χέρια της ΕΛ.ΑΣ και ο αρχηγός - ΦΩΤΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης το καλοκαίρι του 2017 καλλιέργησαν, τουλάχιστον μια φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 425 δενδρύλλια, από τα οποία η συγκομιδή ήταν 170 κιλά, ενώ ταυτοποιήθηκε και η διακίνηση 78 κιλών κάνναβης, από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι και φέτος, στην Ελλάδα και στο Βέλγιο.

Πώς "ξηλώθηκε" η εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών με τις δύο μεγάλες χασισοφυτείες - Όλες οι λεπτομέρειες της επιχείρησης από την Ασφάλεια Πατρών - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Από την επεξεργασία και περαιτέρω διακίνηση της κάνναβης που θα προερχόταν από την καλλιέργεια των 1.800 δενδρυλλίων, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το  1.000.000 ευρώ, καθώς η αναμενόμενη συνολική συγκομιδή κάνναβης, εκτιμάται ότι θα ήταν 720 κιλά.

18-7-2018_tdn_patron_1800_dendryllia_6.jpg

Σε ότι αφορά την συντονισμένη επιχείρηση και τον εντοπισμό των δύο μεγάλων φυτειών, που εντόπισαν στη Φθιώτιδα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών επισημαίνονται τα εξής:

Η πρώτη φυτεία εντοπίστηκε σε πλαγιά του όρους Καλλίδρομο κοντά στο Χωριό Ελευθεροχώρι, Φθιώτιδας, είχε έκταση περίπου ενός στρέμματος και αποτελούνταν από 1.300 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη ύψους μέχρι και 2,1 μέτρων.

Επιπλέον, συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, μέσα στην φυτεία, τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την καλλιέργεια και την περιποίηση των φυτών, διαμένοντας μόνιμα σε δύο αυτοσχέδια καταλύμματα, μέσα στην φυτεία, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με τα απαραίτητα εφόδια για την διαμονή και την σίτισή τους.( όπως κονσέρβες, γκαζάκια, κουβέρτες και άλλα)

18-7-2018_tdn_patron_1800_dendryllia_4.jpg

Για το πότισμα των φυτών οι δράστες είχαν αναπτύξει πλήρες σύστημα ύδρευσης με υπέργεια και υπόγεια λάστιχα ποτίσματος, παίρνοντας νερό από κοντινή φυσική πηγή, ενώ τονίζεται ότι στον Χώρο της φυτείας είχαν δημιουργήσει και αυτοσχέδιο αποξηραντήριο, για την αποξήρανση των φυτών της νέας σοδειάς.

Η δεύτερη φυτεία εντοπίστηκε σε λόφο στο ύψος του οικισμού Καινούριου, στα Καμμένα Βούρλα, είχε έκταση μισού στρέμματος, εκτείνονταν σε δύο επίπεδα και αποτελούνταν από 502 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,5 μέτρου.

Για το πότισμα των φυτών είχε επίσης αναπτυχθεί πλήρες σύστημα ύδρευσης με υπέργεια και υπόγεια λάστιχα ποτίσματος, παίρνοντας νερό από παρακείμενη φυσική πηγή, ενώ οι καλλιεργητές διέμεναν μόνιμα μέσα στην φυτεία σε αυτοσχέδιο κατάλυμα, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με τα απαραίτητα εφόδια για την διαμονή και την σίτισή τους.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε καβάντζα που διατηρούσε ο 35χρονος αρχηγός, κατασχέθηκαν  τέσσερα κιλά και 577 γραμμάρια κάνναβης, πληθώρα κινητών τηλεφώνων, το χρηματικό ποσό των (1.040) ευρώ και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσα για την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Συγκεκριμένα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση, λειτουργούσε με δομημένη ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, προβαίνοντας συστηματικά και κατ΄επάγγελμα στην καλλιέργεια χιλιάδων φυτών κάνναβης, στην συγκομιδή τους και στη συνέχεια στη διακίνησή τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά οφέλη.

18-7-2018_tdn_patron_1800_dendryllia_2.jpg

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χώριζαν τις εργασίες τους κατ΄έτος σε τρεις φάσεις και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια κάνναβης, διακίνηση κάνναβης και εκ νέου καλλιέργεια κάνναβης, έχοντας το κάθε μέλος διακριτό ρόλο, όπως αρχηγός, χρηματοδότης, καλλιεργητής και διακινητής ναρκωτικών στο εσωτερικό – διακινητής ναρκωτικών στο εξωτερικό.

Μετά την συγκομιδή η εγκληματική οργάνωση προέβαινε σε διεθνή διακίνηση των ναρκωτικών, πραγματοποιώντας εξαγωγή και διακίνησή τους στο Βέλγιο, όπου με εντολή του Αρχηγού, είχε μεταφερθεί και διέμενε ένα μέλος της.

Η διακίνηση στο εσωτερικό της Χώρας μας, είχε ανατεθεί σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και πραγματοποιούνταν κυρίως σε περιοχές της Αττικής και της Φθιώτιδας.

ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ"

Σε περιοχές τη Φθιώτιδας στις 17 Ιουλίου συνελήφθηαν οκτώ μελή της εγκληματικής οργάνωσης επτά άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας από 38 έως 26 ετών, μεταξύ των οποίων και ο 35χρονος αρχηγός της, ενώ αναζητούνται ακόμη πέντε συνεργοί τους.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εκμεταλλευόμενοι στοιχεία που προέκυψαν από την πολύμηνη και ενδελεχή ερευνά τους, οργάνωσαν και υλοποίησαν από προχθές 16-7-2018 μέχρι και χθες 17-7-2018, το απόγευμα  στην Φθιώτιδα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με την συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Διαβάστε επίσης