Υπάρχει τρόπος να ανατρέψεις τη διαδικασία της γήρανσης;

Η προσπάθεια του ανθρώπου να διαιωνίσει πρωτίστως την εξωτερική του ομορφιά και εν συνεχεία την εσωτερική του ομαλότητα, παίρνει κάθε μέρα νέες διαστάσεις.

Μπορεί οι εταιρείες με προϊόντα ομορφιάς να έχουν καταφέρει με τις κρέμες και τα διάφορα άλλα παράγωγα τους να επιμηκύνουν την διαδικασία γήρανσης του δέρματος, αλλά είναι ένας άλλος τομέας που φέρνει μια ακόμα πιο επαναστατική δυνατότητα. Πάντοτε με βλέμμα στο μέλλον.

Η Ambrosia LLC, μια start up στη Καλιφόρνια, αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο δώρο στην ματαιοδοξία των πλουσίων. Γι’ αυτό ζητάει από ανθρώπους από 25 ετών και κάτω να πάνε να δώσουν το αίμα τους έναντι αμοιβής κι από κει και πέρα, θα δημιουργηθεί μια καλλιέργεια, ώστε το κάθε σακουλάκι με αίμα να μεταγγιστεί σε όποιον δώσει τα 8.000 δολάρια που είναι το κόστος του.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, το εκτιμώμενο και όχι απαραίτητα κι απόλυτα σίγουρο αποτέλεσμα θα είναι για τον 35+ να αποφύγει για κάποιο διάστημα την έναρξη της γήρανσης και να την κάνει πιο αργή άπαξ και ξεκινήσει.
Ήδη υπάρχουν 100 αιτήσεις στο πελατολόγιο της Ambrosia και παρά την ανηθικότητα του πράγματος - πόσο σωστό είναι να ξεπουλάνε άνθρωποι το αίμα τους για να το πάρει κάποιος άλλος; - η επιστημονική ομάδα της εταιρείας εξηγεί ότι κάπως πρέπει να γίνει η αρχή. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην έρθει ποτέ, αλλά προσδοκούν να είναι τα guinea pigs για την εποχή μιας επαναστατικής μεθόδου που ίσως εξασφαλίσει νεανικό δέρμα για παραπάνω από τα 35-40 έτη ζωής.

Το πιο άξιο αναφοράς στη νέα start up είναι ότι ο βασικός της χρηματοδότης, ο Peter Thiel παρακινήθηκε να την χρηματοδοτήσει από τη σειρά του HBO, το Silicon Valley. Αν πάντως αυτό εξελιχθεί σε μόδα στην Καλιφόρνια, τότε ο κόσμος θα αρχίσει να μοιάζει πολύ με μια μετα-αποκαλυπτική σειρά τύπου Van Helsing.

Πηγή: Menshealth.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ