Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι στο ανατολικό διαμέρισμα - "Η επόμενη παραχώρηση θα πρέπει να είναι ο πρώην σκουπιδότοπος στο Ριγανόκαμπο"

μετά το θαλάσσιο μέτωπο

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων & Φορέων του Ανατολικού Τομέα του Δήμου χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής για την παραχώρηση  του Θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο της Πάτρας και αξιοποίηση προς το συμφέρον της πόλης.

"Συγχαίρουμε όλους όσους συνέβαλαν  στο σκοπό αυτό, από το 2011 με την «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών», τις τότε  Δημοτικές Αρχές, τη σημερινή Δημοτική Αρχή, τις Δημοτικές Παρατάξεις, τον ΟΛΠ, αλλά και την Κυβέρνηση και τη Βουλή που με την απόφασή τους ικανοποίησαν ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα.

Απομένει η σωστή αξιοποίηση, ώστε η  πόλη της Πάτρας να αναδείξει τις φυσικές δυνατότητές της, τη θάλασσά της,  να μετατραπεί σε μία όμορφη  παραλιακή πόλη με τουριστικό ενδιαφέρον αλλά κυρίως ευχάριστη για τους πολίτες της.

Η επόμενη απόφαση θα πρέπει να είναι, (άλλωστε υπάρχει η σχετική υπόσχεση), η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ της έκτασης του πρώην σκουπιδότοπου στο ΡΙΓΑΝΟΚΑΜΠΟ- Εγλυκάδα, στον Δήμο, (μοναδική επιδίωξη της Συντονιστικής Επιτροπής από τη μέρα που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015), για τη δημιουργία του ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής και όχι μόνο, με τη φυσική ομορφιά που έχει ο χώρος και τον ανοιχτό ορίζοντα με θέα τη θάλασσα.

Είναι ένα ακόμη ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ για το οποίο υπάρχει η ΣΥΜΦΩΝΗ  ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ των ΦΟΡΕΩΝ της πόλης και των ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ.

Οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι και οι Φορείς της περιοχής είναι σε αναμονή...

Με τιμή

H Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων & Φορέων του Ανατολικού Τομέα".

Διαβάστε επίσης