Πάτρα: Ενθουσίασε η "Νύχτα Μαγικιά" - ΦΩΤΟ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ TEMPO24.GR

Η …νύχτα την περασμένη Παρασκευή ( 13 Ιουλίου) στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, ήταν τελικά όντως «Μαγικιά». Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μίας εξαιρετικής σύμπραξης της Ορχήστρας Δωματίου και των Φωνητικών Συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, με σολίστ την I. Glinka (φλάουτο), τον Ανδ. Ζαφειρόπουλο στο πιάνο, με τη Ρίτα Αντωνοπούλου (φωνή), σε διεύθυνση  Γ. Μαυρίδη και Διδασκαλία Φωνητικών Συνόλων των Λ. Γερονίκου, Π. Γιαννοπούλου, Αρ. Νικολοπούλου.

img_2958.jpg

img_2882.jpg

Το κοινό της Πάτρας –που κατέκλυσε το Ρωμαϊκό Ωδείο– είχε την τύχη να απολαύσει μία ξεχωριστή συναυλία, στην οποία ακούστηκαν έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, παρούσα ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

img_2912.jpg

img_2913.jpg

Την «Ορχήστρα Δωματίου» απαρτίζουν οι:

Βιολί

Σαφάροβα Μαριάννα, ΙβανώφΒλαντισλάβ, ΤόκαρεβΓιαροσλάβ, Σελαλμαζίδη Άλλα, Καλλίστρου Ευθυμία, Γεροπούλου Φωτεινή, Αποστολοπούλου Παναγιώτα, Βουτσινά Δανάη, Ζωγόγιαννη Πελαγία, Τζόλα Μαρία, Γρηγορόπουλος Γιώργος, Χατζή Αγγελική, Καραπετιάν Βικτωρία

Βιόλα

Ρόμπερτ  Σμαγκούλοβ, ΧμούροβαΣβετλάνα,Μαυρίδης Νίκος, Βερονικιάτη Αγγελική, Σαμαράς Θεόδωρος

Βιολοντσέλο

ΜπεσσόνοβΓιούρι, Κομισάροβ Νικολάι, Κατσουλιέρη Δήμητρα, Κακαρούμπας Αλέξανδρος, Μωραϊτου Κατερίνα,

Κοντραμπάσο

ΚαραπετιάνΒιλέν, Φλώρος Νικήτας

Φλάουτο

Βελισσαρίου Αναστασία- Μαρία, Αβραμίδη Παναγιώτα –Ελένη

Όμποε

Νικολαΐδη Στυλιανή, Τσαγκρώνης Παναγιώτης

Κλαρινέτο

ΣύρρουΑγγελική,Παπαδάκη Δανάη

Φαγκότο

Πριόβολος Βασίλης, Ανδρικόπουλος Δημήτρης

Κόρνο

Πουλημένου Αγγελική, Κωστής Δημήτρης, Παπαδόπουλος Φίλιππος, Σμυρίλιος Παναγιώτης

Τρομπέτα

Δριμάλας Δημήτρης, Κονταρίνης Βασίλης, Σμυρίλιος  Κωνσταντίνος

Τρομπόνι

Κολποδίνος Ανδρέας, Κανταρέλης Σπύρος

Τούμπα

Καπετανάκης Θωμάς

Κρουστά

Μιληδάκης Γιώργος, Χατζής Παναγιώτης, Θεοδωρόπουλος Γεώργιος  Φαίδων

Πιάνο

Νινιού Παναγιώτα

 

Μέλη Χορωδίας

Προπαιδική-Παιδική  SolfegeKodály

Πένυ Γιαννοπούλου, Αθανασοπούλου Φωτεινή, Αρβανίτης Δημήτρης, Γκοτσοπούλου Ελένη, Δημόπουλος Νικόλας, Δριμάλα Δήμητρα. Δριμάλας Νίκος, Ζαφειροπούλου Μυρτώ, Ζαφειροπούλου Ζαφειρένια, Κανελλοπούλου Ίριδα, Κατσαρού Βασιλική, Κομισάροβ Στέφανος, Κωστόπουλος Βασίλης, Λαζανά Μυρτώ, Μαλίκι Γεωργία, Μανίκας Ανδρέας, Μαντζούτσος Κωνσταντίνος, Μαργαρίτη- Χάλκου, Κυριακή –Ειρήνη, Μαρούλης Διομήδης, Μιχοπούλου Κλειώ, Μιχοπούλου Πολυξένη, Μοσχονάς Άγγελος, Ντελής Γεώργιος- Τύχων, Παναγοπούλου Αναστασία, Πανταζοπούλου Χριστίνα, Σαγιά Αριστέα, Σπανόπουλος Αλέξιος, Σπανόπουλος Ανδρέας, Σταυρίδης Ηλίας, Στολάκης Άγγελος – Σταύρος, Στολάκης Ανδρέας – Παναγιώτης, Σωτηροπούλου Μαρία – Ιωάννα, Τζουβέκα Νεφέλη, Τζούδα Μαρία-Ήλια, Τριχά Μαργαρίτα, Φωτακόπουλος Ηλίας –Μάριος, Χριστόπουλος Ανδρέας, Ψάρρη Αλεξάνδρα

Πολυφωνικό SolfegeKodály

Νικολοπούλου Αρετούσα, Καζαντζίδης  Νίκος, Δημακοπούλου Παναγιώτα, Σπίνος Κωνσταντίνος, Γκέλμπεσης Πέτρος, Τζουβέκα  Ανδριάνα, Ζαφειροπούλου Αντιγόνη, Ζαφειράτου  Άλκηστη, Κανελλοπούλου Ασπασία, Τζαγκαράκης  Μαρίνος, Μέλη Νεανικού Φωνητικού Συνόλου , Λίνα Γερονίκου, Αθανασόπουλος Κυριάκος, Αλεξίου Αρετή – Μαρία, Δήμου Πολυξένη, Καμπέρος Χρήστος, Κολοκυθάς Ελευθέριος-Γεράσιμος, Κουρούσια Μαρία, Μελιδώνης  Σάββας, Μοσχονά Φωτεινή, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Παπαδόπουλος Λουκάς, Πιπερίγκου Ζωή, Σερέτη Σταματία, Στυλιανάκη Ελένη.

Μέλη Νεανικού Φωνητικού Συνόλου

Λίνα Γερονίκου, Αθανασόπουλος Κυριάκος, Αλεξίου Αρετή – Μαρία,Δήμου Πολυξένη,  Καμπέρος Χρήστος, Κολοκυθάς Ελευθέριος-Γεράσιμος, Κουρούσια Μαρία, Μελιδώνης  Σάββας, Μοσχονά Φωτεινή, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Παπαδόπουλος Λουκάς, Πιπερίγκου Ζωή, Σερέτη Σταματία, Στυλιανάκη Ελένη.

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Η Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών ιδρύθηκε το 1996  και στελεχώθηκε από μαθητές των Σχολών του Ωδείου . Αποτελεί, μαζί με τα σύνολα της" Μουσικής Δωματίου", ένα σημαντικό σύνολο‐ φορέα για την αναβάθμιση της προσφερόμενης μουσικής παιδείας στους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου. Την επομένη χρονιά από την ίδρυσή της η " Ορχήστρα Δωματίου ", ανέπτυξε συνεργασία με άλλους φορείς και μουσικά ιδρύματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα, (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) Πάτρα, Κέρκυρα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο)  κ.α. Τα μέλη της Ορχήστρας είχαν την ευκαιρία να δεχθούν την διδασκαλία και να συνεργαστούν με σημαντικούς μαέστρους, όπως τον Αλέξανδρο Μυράτ της Καμεράτας ‐ Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, τον P. Seymour, καθηγητή του Πανεπιστημίου του York και διευθυντή των YorkshireBaroqueSoloists, τον Θ. Αντωνίου Συνθέτη- Διευθυντή και Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, τον Κωστή Κωνσταντάρα  τον Άγγελο Γεωργακάτο τον Μιχάλη Οικονόμου. Στο πρόγραμμα της Ορχήστρας περιλαμβάνονται έργα  από το Baroque έως τον 20ο αιώνα και έργα Ελλήνων Συνθετών. Έργα στην Ορχήστρα έχουν αφιερώσει ο Γερ. Βουτσινάς (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου) και ο Θεόδωρος Αντωνίου CelebrationNo 12, με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Ορχήστρας.

Στις δράσεις που έχει αναπτύξει η Ορχήστρα είναι η ετήσια Συναυλία υπό τον τίτλο «Ορχήστρα Δωματίου και Νέοι Σολίστ», συναυλία που συμπράττουν ως σολίστ με την Ορχήστρα οι πλέον ταλαντούχοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, το «Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο» , η «Πασχαλινή Συναυλία» με έργα Θρησκευτικής Μουσικής. Συμμετείχε στις εκδηλώσεις των «Πρωτοκλητείων», στην ενότητα που διοργάνωνε το Δημοτικό Ωδείο υπό τον τίτλο «Θρησκεία και Τέχνη – MusicaSacra, Ανατολική Θρησκευτική Μουσική», στο πρόγραμμα του « Διεθνούς Φεστιβάλ Πατρών»  και στην ενότητα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου υπό τον τίτλο «Το Ωδείο Παρουσιάζει…..». Από την ίδρυσή της η Ορχήστρα έως το 1999 είχε ως μόνιμο μαέστρο –διευθυντή τον Π. Σεργίου. Από τον Οκτώβριο του 1999 έως και το 2003 την Ορχήστρα διδάσκουν ο Γιάννης Μαυρίδης, εξάρχων της «Ορχήστρας Πατρών» και καθηγητής βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και ο SαuliusSondeckis, μαέστρος τότε της «Ορχήστρας Πατρών». Σήμερα την «Ορχήστρα Δωματίου» διδάσκει ο Γιάννης Μαυρίδης υπεύθυνος της Σχολής Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και συμμετέχουν σε αυτή απόφοιτοι και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου.                                  

 

ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ