Σε απολογία καλείται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Στο επίκεντρο της έρευνας το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Το κατώφλι της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς θα περάσει στις 25 Ιουλίου ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που αφορά προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του, επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και για τα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και της συζύγου του.

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία χειρίζεται το σύνολο των δικογραφιών που εκκρεμούν σε βάρος του πρώην υπουργού, τον καλεί σε απολογία ενώ ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Στο επίκεντρό της έρευνας βρίσκεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες(ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ενώ εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και για δωροδοκία, μετά από σχετικό αίτημα της ανακρίτριας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανακριτικές αρχές αξιολόγησαν ως σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις, στοιχεία που έφτασαν στην Ελλάδα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία αλλά και άλλα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο εφόδων σε σπίτια προσώπων που φέρονται να προέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας και αφορούν συμβάσεις μεταξύ των οποίων και για εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ενώ φέρεται να έχει δώσει τη συναίνεση του για να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στην Ελβετία.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ