Αποθέωση για την Εθνική Κροατίας στο Ζάγκρεμπ

Περισσότεροι από 300.000 Κροάτες «πλημμύρισαν» τους δρόμους τoυ Ζάγκρεμπ για να καλωσορίσουν την Εθνική τους ομάδα κατά την επιστροφή της από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Παρά την απώλεια του τροπαίου από τη Γαλλία στον τελικό της Μόσχας, η «Χρβάτσκα» κατέγραψε την καλύτερη παρουσία της στην Ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας την τρίτη θέση που είχε κατακτήσει πριν από 20 χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας. 

Η επιτυχία της ομάδας στη Ρωσία έδωσε μεγάλη χαρά στη μικρή βαλκανική χώρα των 4 εκατομμυρίων ανθρώπων και ο εορτασμός μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, από τη στιγμή που το αεροπλάνο από τη Μόσχα πλησίασε το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ. 



Προς τιμήν της ομάδας, το αεροπλάνο συνοδεύτηκε από δύο μαχητικά αεροσκάφη μετά την είσοδο στον κροατικό εναέριο χώρο, ενώ κατά την προσγείωση ένας κόκκινος τάπητας ξεδιπλώθηκε για τους παίκτες.

Η αποστολή επιβιβάστηκε σε ανοιχτό λεωφορείο και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης. Αλλά ύστερα από αρκετή ώρα το όχημα σταμάτησε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο του Ζάγκρεμπ, ενώ περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι περίμεναν στην πλατεία, με πανό και εθνικές σημαίες. 

«Παντρέψου με Ρέμπιτς» έγραφε ένα από τα πανό, με αποδέκτη τον επιθετικό Άντε Ρέμπιτς.