Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Με 6 μεγάλες εργολαβίες συντήρησης θωρακίζεται η Αχαΐα

ενόψει της χειμερινής περιόδου

Στη φάση της υπογραφής 6 εργολαβιών συντήρησης βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την συντήρηση καθώς και την προστασία του Επαρχιακού Οδικού δικτύου της Π.Ε. Αχαΐας. 

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος ανέφερε: «Από την αρχή της χρονιάς έχει γίνει λεπτομερής καταγραφή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, των προβλημάτων που αφορούν το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στα αιτήματα φορέων και πολιτών της περιοχής. Είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε σε πλήρη ανάπτυξη πέντε εργολαβίες συντήρησης μια σε κάθε Δήμο (γεωγραφικό όριο) καθώς και μια εργολαβία καθαρισμού στο σύνολο της Αχαΐας».

Πιο συγκεκριμένα τα έργα που ξεκινάνε στην Αχαΐα είναι :

Επείγουσες συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Πατρέων προυπ: 900.000.00 €
Επείγουσες συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Ερυμάνθου προυπ: 900.000.00 €
Επείγουσες συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Καλαβρύτων προυπ: 900.000.00 €
Επείγουσες συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Δυτικής Αχαΐας προυπ: 900.000.00 €
Επείγουσες συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Αιγιαλείας προυπ: 900.000.00 €
Συντήρηση-αποκατασταση ζημιών, κοπή βλάστησης, καθαρισμοί τάφρων, πρανών ερεισμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Αχαΐας  προυπ: 810.000.00 €

Στόχος των συγκεκριμένων εργολαβιών,  από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, είναι η βελτίωση των μετακινήσεων για τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, ενώ παράλληλα μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στις περιοχές που έχουν τουριστικό ενδιαφέρον προκειμένου να τονωθούν οικονομικά οι τοπικές κοινωνίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ