"Φράκαρε" η αξιολόγηση υπουργών

Αρνούνται οι βουλευτές, τους θυμίζει... Γ.Παπανδρέου η διαδικασία

Απρόθυμοι είναι οι βουλευτές του ΣYΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στην βαθμολόγηση των υπουργών που ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η αξιολόγηση, εν όψει πιθανού ανασχηματισμού, θα γινόταν μέσω εντύπου που έχει μοιραστεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, και όπου ο κάθε βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος, ανώνυμα, θα βαθμολογούσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο μέχρι στιγμής ελάχιστοι είναι οι βουλευτές που έχουν στείλει τα περίφημα χαρτάκια, που αξιολογούν την κυβερνητική δράση σε 8 τομείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονικό όριο για την συμπλήρωση των εντύπων αξιολόγησης των υπουργών υποτίθεται πως θα έληγε την περασμένη Πέμπτη. Μέχρι την ημέρα εκείνη θα έπρεπε να έχει συμπληρωθεί από τους «βαθμολογητές», προκειμένου στο Μέγαρο Μαξίμου να έχει μια συνολική εικόνα για την εκτίμηση που απολαμβάνει εντός της ΚΟ ο κάθε υπουργός.

Ωστόσο μέχρι την Κυριακή, λιγότεροι από 40 ήταν οι κυβερνητικοί βουλευτές που είχαν συμπληρώσει το συγκεκριμένο έντυπο.

Αναμφίβολα, οι καλοκαιρινοί ρυθμοί και οι διακοπές που έχουν ήδη ξεκινήσει για κάποιους, λειτούργησαν ανασχετικά ως προς την συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Ωστόσο -επειδή λείπουν πολλοί από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από την έλλειψη συμμετοχής στην διαδικασία της αξιολόγησης, βρίσκεται και η άρνηση πολλών βουλευτών να λάβουν μέρος σε μια τέτοια διαδικασία.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως αυτή η κίνηση 0εμπνευστής της οποίας εμφανίζεται ο Μάκης Μπαλαούρας- δεν θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα της Αριστεράς αλλά περισσότερο το μοντέλο άλλου  κόμματος, σαν αυτό που ήθελε να υιοθετήσει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Στην Αριστερά υπάρχουν όργανα, μιλάμε, αξιολογούμε και αξιολογούμαστε με το έργο και τη στάση μας» αναφέρει βουλευτής που υποστηρίζει ότι «δεν γίνεται» να αξιολογηθεί το έργο των υπουργών και συνολικά της κυβέρνησης, μέσα από απαντήσεις με ανώνυμα χαρτάκια. «Συζητάμε,κάνουμε κριτική και αναζητούμε λύσεις μέσα στο κόμμα και στις συζητήσεις στα όργανα» αναφέρει έτερος βουλευτής που επίσης δεν συμπλήρωσε το έντυπο αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ  «λειτουργούμε με όργανα και όχι με χαρτάκια». 

Μάλιστα υπενθυμίζει με νόημα ότι ήταν 36 οι βουλευτές που είχαν ζητήσει την άμεση συνεδρίαση της ΚΟ προκειμένου να ενημερώσει  ο πρωθυπουργός για τις εξελίξεις στην οικονομία. Την βουλευτική άρνηση, και επακόλουθα το «φρακάρισμα» της βουλευτικής διαδικασίας μπορεί να παρακολουθούν με ανακούφιση οι υπουργοί ελπίζοντας να μην εισπράξουν την μήνιν των βουλευτών, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ακόμα κι αν  η διαδικασία «πάει τελικά περίπατο», δεν θα υπάρξει εξαντλητικός έλεγχος από την ομάδα του Μαξίμου στο έργο τους. Πόσο μάλλον που μετά το καλοκαίρι η χώρα εισέρχεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο, και η «καλύτερη καθημερινότητα» αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την κυβέρνηση ώστε να αλλάξει το κλίμα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις σε βάρος της.

iefimerida.gr