Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο Παρίσι για την κούπα ΦΩΤΟ

Το σφύριγμα της λήξης του τελικού του Μουντιάλ σήμανε την έναρξη των πανηγυρισμών στο Παρίσι (και όχι μόνο),  όπου ο κόσμος έσπευσε να κατακλύσει τους δρόμους και να γιορτάσει. 

Πραγματικά η χώρα «πλημμύρισε» από τον Πύργο του Άιφελ ως την Αψίδα του Θριάμβου, με το πλήθος να γιορτάζει τη μεγάλη επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας στη διοργάνωση της Ρωσίας.

Eκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της Γαλλίας «μέθυσαν» από χαρά, μετά τη νίκη των «μπλε» επί της Κροατίας με 4-2 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. 

Ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης και στον τελικό του Λουζνίκι, οι «τρικολόρ» το έδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο, κατακτώντας το δεύτερο Μουντιάλ της ιστορίας τους.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας, από την πρωτεύουσα (Παρίσι) έως τη Μασσαλία και το Μπορντό ήταν απερίγραπτες.



Στο Παρίσι, περίπου 90.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τον αγώνα σε γιγαντοοθόνες δίπλα στον Πύργο του Άιφελ, όπου υπήρχαν χορωδίες από τη Μασσαλία, χιλιάδες σημαίες με τα χρώματα της χώρας που κυμάτιζαν στον αέρα και ο κόσμος να ζητωκραυγάζει.


Η έκρηξη των πυροτεχνημάτων και των βεγγαλικών γέμισε τον αέρα, ενώ οι οδηγοί κόρναραν συνέχεια με τα αυτοκίνητά τους και όλοι μαζί γιόρταζαν την κατάκτηση του δεύτερου παγκόσμιου τίτλου, μετά από αυτόν του 1998.



Μία εκκωφαντική χορωδία του «Είμαστε οι πρωταθλητές, είμαστε οι πρωταθλητές» ακουγόταν από την Σακρ Κερ στα βόρεια της πόλης έως τη Σορβόννη. Παρόμοιες σκηνές σημειώθηκαν στη Μασσαλία, στη Λιόν, στο Λιλ, στο Μπορντό και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το βαρύτιμο τρόπαιο κατακτήθηκε από την Εθνική Γαλλίας μία ημέρα μετά την εθνική εορτή για την κατάληψη της Βαστίλης και δύο χρόνια έπειτα από την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια, κατά τους εορτασμούς της συγκεκριμένης επετείου για τη χώρα.


Oι αγκαλιές και τα φιλιά του Εμανουέλ Μακρόν στους θριαμβευτές του Μουντιάλ