Το πιο σημαντικό λάθος που κάνεις πριν βγεις στην παραλία

Και φυσικά έχει τις επιπτώσεις του στην επιδερμίδα σου!

Σάββατο σήμερα και μάλλον ετοιμάζεσαι ήδη για την εξόρμησή σου στην παραλία. Ίσως μόλις να έφτασες και στο αγαπημένο σου νησί για αυτό τρέχω να σε προλάβω. Εμείς οι γυναίκες –ας μην κρυβόμαστε- είμαστε επιπόλαιες και ξεχασιάρες για αυτό οι περισσότερες «πέφτουμε» σε αυτό το σφάλμα .

Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις λίγες ώρες πριν βγεις στην παραλία (να όπως τώρα) είναι να πάρεις το ξυραφάκι στα χέρια σου και φυσικά να ξυριστείς (ή αντίστοιχα να κάνεις αποτρίχωση με κερί)...

Το ξύρισμα λίγο πριν την παραλία μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει σε κνησμό ή να προκαλέσει εξανθήματα που με τον ιδρώτα ή τη ζέστη θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Κι αυτό γιατί με το ξύρισμα ανοίγουν οι πόροι και η επιδερμίδα είναι εκτεθειμένη στον ήλιο, την άμμο, το αλάτι και το χλώριο. Ιδίως το θαλασσινό νερό ερχόμενο σε επαφή με τους ανοιχτούς πόρους μπορεί να προκαλέσει μια έντονη αίσθηση καψίματος ενώ υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να πάθεις κάποια μόλυνση.

Για αυτό έχεις παρατηρήσει μερικές φορές να εμφανίζονται κοκκινίλες και σπιθουράκια.

Τι κάνεις από εδώ και πέρα; Προνοείς και φροντίζεις να ξυριστείς ή να κάνεις αποτρίχωση από την προηγούμενη μέρα. Ακούς; Ακούω να λες!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ