Την Τρίτη στις Εργατικές Κατοικίες Παραλίας ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος

Με την προβολή μιας ταινίας η οποία πραγματεύεται τη συγκινητική ιστορία ενός άντρα, ο οποίος ψάχνει την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη, συνεχίζεται την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στις Εργατικές Κατοικίες της Παραλίας ( γήπεδο μπάσκετ), στο πλαίσιο των παράλληλων προς το Διεθνές Φεστιβάλ  εκδηλώσεων, ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος.

Τίτλος της ταινίας «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ» - “EYES OF A THIEF”, σε σενάριο και σκηνοθεσία Νάζουα Ναζάρ . Παίζουν: Khaled Abol Naga, Souad Massi, Malak Ermili, Suheil Haddad, Amir Kort, Maisa Abd Elhadi.

Η ταινία

Ο Ταρέκ, μετά από 10 χρόνια φυλάκισης, βγαίνει από τη φυλακή και κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό, ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη. Μέρος της ταινίας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έγιναν το 2002 στη Ραμάλα της Παλαιστίνης.

Μέσα από την ταινία παρατίθεται το πορτραίτο της υπό κατοχή Παλαιστινιακής κοινωνίας. Πίσω από το δράμα η ζωή συνεχίζεται μιλώντας για αγάπη, τραγούδι, γέλιο και όνειρα.

Στα «Μάτια του κλέφτη" υφαίνεται η καθημερινή ελπίδα και απογοήτευση των Παλαιστινίων  .Όσο υπάρχουν γυναίκες, παιδιά και άντρες Παλαιστίνιοι, θα υπάρχει ελπίδα. Η μάχη των Παλαιστίνιων για δικαιοσύνη και απελευθέρωση.

Μια ανθρώπινη περιπέτεια που αναμειγνύει την αγάπη με το δάκρυ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ