Κομπίνα με "μαϊμού" ασφαλιστήρια αυτοκινήτων - Πώς αποκαλύφθηκε

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μία 45χρονη κατηγορείται στην Καλαμάτα για πλαστογραφία και απάτη καθώς φέρεται να εξέδιδε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων και να εξαπάτησε 162 οδηγούς! Μάλιστα, όπως αναφέρει η Αστυνομία, από το 2015 έως και τον Μάιο κατάφερε να αποσπάσει 45.930 ευρώ.

Ερευνώντας τις καταγγελίες που δέχθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας διαπίστωσε συνολικά 162 περιπτώσεις πλαστογραφίας και απάτης στην Καλαμάτα.

Η 45χρονη φέρεται τα προηγούμενα χρόνια να είχε την ευθύνη υποκαταστήματος ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλαμάτα, ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα από τον Μάιο του 2015 έως και τον Δεκέμβριο του 2016 λειτούργησε δικό της ασφαλιστικό γραφείο, με διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες. Στη συνέχεια και αφού έκλεισε την ατομική της επιχείρηση συνέχισε να εργάζεται από το σπίτι της.

Ωστόσο, οδηγοί που θεωρούσαν ότι έχουν ασφαλισμένο το όχημά τους, όταν ενεπλάκησαν σε τροχαίο διαπίστωσαν ότι η ασφάλεια που είχαν στα χέρια τους δεν ήταν έγκυρη. Επίσης, όσοι ελέγχθηκαν τυχαία από την Τροχαία διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητά το όχημά τους ήταν ανασφάλιστο.

Όσοι οδηγοί διαπίστωσαν ότι είχαν στα χέρια τους πλαστά ασφαλιστήρια κατήγγειλαν το γεγονός στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας οπότε η υπόθεση τέθηκε στο μικροσκόπιο των Αρχών. Από την έρευνα προέκυψε ότι η 45χρονη, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσε ιδιοκτήτες οχημάτων, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Συγκεκριμένα, χορηγούσε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων και παραλαμβάνοντας το αντίτιμο αυτών, αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος. Από τις 162 περιπτώσεις που έχει εξακριβώσει η Ασφάλεια Καλαμάτας ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι πλαστά, έχουν καταγραφεί 10 περιπτώσεις οδηγών που είχαν αμφιβολίες για την ασφάλιση του οχήματός τους και το έψαξαν. Έξι οδηγοί το έμαθαν όταν ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα, ενώ 10 όταν τροχονόμοι τούς επέβαλαν έπειτα από έλεγχο πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα.

Δύο οδηγοί το έμαθαν όταν από την ασφαλιστική εταιρεία που φαινόταν ότι είναι ασφαλισμένοι απαίτησαν αποζημίωση από λοιπές καλύψεις που υποτίθεται ότι είχαν, όπως θραύση κρυστάλλων. Όλοι οι υπόλοιποι το πληροφορήθηκαν με την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της στην Καλαμάτα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων και άλλων εγγράφων.

Πηγή: tharrosnews.gr

Διαβάστε επίσης