Πάτρα: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Στους 30 βαθμούς θα ανέλθει σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία στην Πάτρα, ενώ προβλέπεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η πρόγνωση του καιρού αναλυτικά: 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 22 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 20 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 1-2 βαθμούς χαμηλότερη), 24 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.