Μητσοτάκης: Δεσμεύσεις για δραστική μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων

Τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για δραστική μείωση της φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων, επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στα γραφεία της ΝΔ, με 42 προέδρους επιμελητηρίων της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «το άθροισμα της επιβάρυνσης φόρων και εισφορών είναι σήμερα μη διαχειρίσιμο για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Παράλληλα, δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να εξαγγείλει το αμέσως επόμενο διάστημα μία τολμηρή και οριστική ρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων, με κεντρικό στόχο να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες τους που ασφυκτιούν από χρέη.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας έτσι ώστε η Ελλάδα να μην χάσει το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και προανήγγειλε ότι ο υπουργός της ΝΔ που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, θα έχει ως έδρα το Μαξίμου, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.


Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με προέδρους επιμελητηρίων

Περιγράφοντας την εικόνα της πραγματικής οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε είναι «μία εικόνα ζοφερή που αδικεί τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας» και δεν έχει καμία σχέση με την «ωραιοποιημένη κατάσταση, την οποία παρουσιάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία  και οι μηχανισμοί προπαγάνδας της Κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας έχει χάσει 3 χρόνια αναπτυξιακής προοπτικής από τραγικές επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η πραγματική οικονομία να έχει ουσιαστικά παραλύσει και οι επιχειρήσεις να βουλιάζουν κάτω από την υπερφορολόγηση, τη γραφειοκρατία, την έλλειψη ρευστότητας».

Επιπλέον, εκτίμησε ότι οι επιχειρηματίες σήμερα αδημονούν για μια άλλη πολιτική, την οποία κατεξοχήν μπορεί να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την απλοποίηση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος και την τόνωση της ρευστότητας.

Συνεχίζοντας επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές: «Οι εκλογές σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη για τον τόπο έτσι ώστε να μην βουλιάξουμε σε ένα καθεστώς παρατεταμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας».

Αναφερόμενος στη λήξη του προγράμματος ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τελειώνει τυπικά στις 20 Αυγούστου ωστόσο «οι δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει αυτή η Κυβέρνηση θα μας συνοδεύουν για αρκετά χρόνια ακόμα».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ είναι μια πολιτική η οποία θέλει να βρεθεί κοντά στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς καθώς «θέλουμε να συνεισφέρουμε και εμείς ώστε να απενοχοποιήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα».

Διαβάστε επίσης