Η ΝΟΔΕ Αχαΐας για το Αιματολογικό τμήμα του "Αγίου Ανδρέα"

ανακοινωση του Προέδρου Ανδρέα Μαζαράκη

Η απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν.Π. να μετακινήσει την μοναδική Επιμελήτρια Αιματολόγο του Αιματολογικού Τμήματος του νοσοκομείου που διοικεί, μετά βεβαίως από θετική εισήγηση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχει προηγούμενο. Θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ίδια τη ζωή, δεκάδων αιματολογικών ασθενών, στο βωμό μιας καθαρά ρουσφετολογικής σκοπιμότητας. 

Οι φιλότιμες προσπάθειες του Διευθυντού, μοναδικού εναπομείναντα, δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς που, όπως είναι κατανοητό, συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, μόνοι και αβοήθητοι. Την ίδια στιγμή που και η τρίτη γιατρός του Τμήματος είναι κάπου χαμένη σε κάποιο νοσοκομείο των Αθηνών.

Όσο και να προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε Διοικητή και κυρίως Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας να διώχνουν τους γιατρούς τους προς άλλα Νοσοκομεία αποδυναμώνοντας - διαλύοντας - Τμήματα του Νοσοκομείου τους. Αποδεδειγμένα, δεν υπάρχει καν αίτηση για μετακίνηση της γιατρού, αλλά και ούτε του Νοσοκομείου υποδοχής, η δε δήλωση του Διοικητή κου Σερεμέτη στα μέσα ενημέρωσης, ότι την έστειλε για μετεκπαίδευση, είναι και απαράδεκτη και ασύστολα ψευδής.

 Καταγγέλουμε την απόφαση αυτή και ταυτόχρονα καλούμε την Εισαγγελία να παρέμβει. 

 

Διαβάστε επίσης