Λευκή Νύχτα Δυμαίων με εγκαίνια της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου Κάτω Αχαΐας- Ένα σημαντικό έργο, σε μια λαμπερή βραδιά- ΦΩΤΟ

5η Λευκή Νύχτα Δυμαίων απόψε στη Δυτική Αχαϊα αλλά και  εγκαίνια της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου Κάτω Αχαΐας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου. 
  Όπως στις προηγούμενες αντίστοιχες εκδηλώσεις, έτσι και σε αυτή, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά με μεγάλες προσφορές. Μουσικά σχήματα στους δρόμους της πόλη, κεράσματα και πολλά δρώμενα.



Η λευκή νύχτα διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του Εμπορικού-Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Δύμης.
Το έργο της ανάπλασης χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια, με την πρώτη φάση της ανάπλασης δημιουργήθηκε στο εμπορικό κέντρο της πόλης ένα νέο περιβάλλον αστικής φυσιογνωμίας, με υπογειοποιήσεις ηλεκτρικών και τηλεφωνικών δικτύων και αλλαγή όλης της υποδομής, όπου πλέον μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις πολιτιστικού και εμπορικού χαρακτήρα.
Ο δήμος έχει οργανώσει κατά το πρόσφατο παρελθόν Διαγωνισμό Φωτογραφίας στο αναπλασμένο κέντρο της Κ. Αχαΐας και εκδήλωση λευκής νύχτας το 2017, ενώ ετοιμάζεται εν συνεχεία για τη β' φάση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 από την Περιφέρεια ΔΕ.
Εχει προϋπολογισμό, περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, επεκτείνεται ουσιαστικά στις οδούς Αποστόλου Ανδρέα και Φλέμιγκ, στην είσοδο της πόλης, εκεί που «κουμπώνει» με την α' φάση της ανάπλασης και συνεπώς την ολοκληρώνει.
Σε άλλη έξοδο, θα γίνει η παρέμβαση επί της οδού Αράξου και θα κλείσει με τον δρόμο Παλαιών Πατρών Γερμανού, που περνάει μπροστά από τον ανεγειρόμενο ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη.
 

Διαβάστε επίσης