Παρέμβαση Μαρλαφέκα σε Μητσοτάκη για σιδηρόδρομο, φυσικό αέριο και τουρισμό στην Αχαϊα

Την ανάγκη ολοκλήρωσης των υποδομών που θα αναβαθμίσουν τον Δυτικό άξονα της χώρας αλλά και τη σημασία της σύνδεσης της βιομηχανίας του ελληνικού τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, επεσήμανε με την παρέμβασή του στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας  Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Ο κ. Μαρλαφέκας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη τόνισε αρχικά ότι η περιοχή , την οποία χαρακτήρισε «ειδικών συνθηκών» θα πρέπει να μπει σε ειδικό καθεστώς και να γίνει βιώσιμη για να καταστούν στη συνέχεια βιώσιμες και οι επενδύσεις. Επεσήμανε παράλληλα ότι αποτελεί άμεση ανάγκη η ολοκλήρωση του σιδηρόδρομου και της διέλευσης του φυσικού αερίου για να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος ενέργειας στην περιοχή, για να αποσπάσει την υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη, πώς όταν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση θα συνεχίσει να κοιτά το ζήτημα των υποδομών.

Στο ζήτημα που έθεσε ο κ. Μαρλαφέκας σχετικά με τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη βαριά βιομηχανία του ελληνικού τουρισμού και την ανάγκη να δοθεί υπεραξία στην ελληνική παραγωγή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι έννοιες τουρισμός, παραγωγή και πολιτισμός είναι αλληλένδετες και τις βλέπει συνολικά.

Διαβάστε επίσης