Κάθε πόση ώρα πρέπει να ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας;

Καλοκαιράκι, ήλιος, θάλασσα, cocktail στην άμμο, φωτογραφίες, καυτά μαγιό, μυρωδάτα λάδια.. Ναι, αλλά για να τα απολαύσεις όλα αυτά χρειάζεται κάτι πολύ βασικό –πέρα από καλή διάθεση- και αυτό είναι το αντηλιακό σου. Δε χρειάζεται να ξαναπούμε πόσο σημαντική είναι η προστασία από τον ήλιο, ούτε πόσο βλαβερός είναι αυτός αν δεν τον «εκμεταλλεύεσαι» σωστά.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε αυτή τη φορά είναι το πώς πρέπει να χρησιμοποιείς την πολύτιμη αντιηλιακή σου κρέμα γιατί κάτι μας λέει ότι άλλοτε την αμελείς και άλλοτε –παρότι την φοράς- δεν προστατεύεσαι σωστά.

Έχουμε και λέμε. Το πιο σημαντικό σημείο του σώματός σου, το πρόσωπό σου, είναι και αυτό που απαιτεί την μεγαλύτερη προσοχή. Αφού έχεις φροντίσει να προμηθευτείς με ένα καλό αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, βεβαιώσου ότι το έχεις απλώσει τουλάχιστον 20 λεπτά πριν σε δει ο ήλιος. Βάλε μαγιό, βάλε αντιηλιακό και μετά φτιάξε την τσάντα θαλάσσης.

Φυσικά, ολόκληρο το σώμα σου απαιτεί προσοχή και για αυτό οφείλεις να τον προστατεύσεις σωστά. Άπλωσε μια μεγάλη ποσότητα αντηλιακού επιμένοντας στα πιο ευαίσθητα σημεία (ώμοι, στήθος) και φρόντισε να επαναλαμβάνεις την διαδικασία τουλάχιστον ανά δύο ώρες. Αν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών, βέβαια, που δε σταματάνε να μπαινοβγαίνουν στη θάλασσα, καταλαβαίνεις ότι η ανανέωση θα πρέπει να γίνεται συχνότερα.

Κάτι πολύ βασικό που θα πρέπει να προσέξεις είναι το ποιες μέρες επιλέγεις να φορέσεις αντηλιακό. Άλλοτε με την δικαιολογία ότι «δε θα μαυρίσεις» και άλλοτε με το γνωστό «συννεφιά έχει», ξεχνάς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου ακριβώς όπως πρέπει. Όμως, οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα με αποτέλεσμα ο ήλιος να σε καίει χωρίς εσύ να το καταλαβαίνεις.

Απόλαυσε τις διακοπές σου, με προσοχή!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ