Αχαΐα: Φύλακας - άγγελος ο ναυαγοσώστης για 10χρονο αγόρι - Σωτήρια η παρέμβασή του - Είδε το παιδί να πίνει νερό..."Κόπηκαν" οι ανάσες - Τι είχε γίνει στην Καλόγρια με τα ρεύματα

στην παραλία "τηγάνια" το προχθεσινό περιστατικό

Όλα συνέβησαν προχθες στην παραλία της Κάτω Αχαΐας στη θέση "Τηγάνια".

Ο ναυαγοσώστης εντοπίζει ένα μικρό αγόρι να δυσκολεύεται να κινηθεί μέσα στη θάλασσα. Αμέσως κινητοποιείται. Τρέχει με δύναμη μέσα στη θάλασσα και αρπάζει τον ανήλικο.

Τον βγάζει έξω και αμέσως του παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Ο μικρός συνέρχεται και οι "καρδιές" επιστρέφουν στη θέση τους. 

Σύμφωνα με μάρτυρες, όχι μόνο ο ναυαγοσώστης, εντόπισε γρήγορα το παιδί, αλλά οι κινήσεις του ήταν αστραπιαίες ενώ αποδείχθηκαν σωτήριες.

Στις παραλίες της δυτικής Αχαΐας, υπάρχουν τέσσερις ναυαγοσώστες "φύλακες - άγγελοι" για τους λουόμενους, μικρούς και μεγάλους. Στη θέση "Τηγάνια", στην Λακκόπετρα (Γκεκοτέλ, Ιονική Ακτή, Καλόγρια).

Μάλιστα όπως μας μεταφέρουν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το έργο, πέρσι τρεις άνθρωποι σώθηκαν στην Καλόγρια όταν παρασύρθηκαν με τα θαλάσσια στρώματά τους από τα ρεύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας παρασύρθηκε και οι άλλοι πήγαν να βοηθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Σωτήρια ήταν και εκεί η επέμβαση των ναυαγοσωστών. 

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης