Γυναίκα σκαρφάλωσε στο Άγαλμα της Ελευθερίας - Διαμαρτυρόταν για την πολιτική Τραμπ

στο μεταναστευτικό

Μία γυναίκα σκαρφάλωσε στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη χθες 4 Ιουλίου, ημέρα που οι Αμερικανοί γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους από τους Άγγλους αποικιοκράτες.

Σύμφωνα με το BBC, η 44χρονη γυναίκα ονομάζεται Therese Okoumou και είναι μετανάστρια από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.  Είχε σκαρφαλώσει στο Άγαλμα της Ελευθερίας και έκατσε στη βάση του διαμαρτυρόμενη για την πολιτική «μηδενικής ανοχής» που εφαρμόζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο μεταναστευτικό.

Λόγω της διαμαρτυρίας, εκκενώθηκε το Νησί της Ελευθερίας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης από τους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί. Η αστυνομία αναφέρει ότι η γυναίκα κρατείται. Νωρίτερα, αρκετοί άνθρωποι που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κάτω από το άγαλμα, συνελήφθησαν επίσης.

Χρειάστηκαν τρεις ώρες για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να προσεγγίσουν την Okoumou, μέσω μίας σκάλας που είχαν στηρίξει στο βάθρο του αγάλματος. Μετά τη σύλληψή της είναι στο χέρι του εισαγγελέα να αποφασίσει αν θα της απαγγελθούν κατηγορίες για κάποιο αδίκημα.

«Στην αρχή δεν ήταν φιλική με εμάς αλλά κάναμε υπομονή και τελικά καταφέραμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο μαζί της. Όταν φτάσαμε σε αυτήν και δεν μπορούσε να πάει κάπου μακρύτερα νομίζω κατάλαβε ότι ο χρόνος της τελείωσε εκεί πάνω».

Διαβάστε επίσης