ΦΩΤΟ: Στον Ιερό Ναό Καλαβρύτων αποκαλύπτεται το έγκλημα των ναζί

Ένα σημαντικό έργο με την φροντίδα και το όραμα του εφημέριου του Ι.Ν Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου βρίσκεται από μέρες σε εξέλιξη, με σκοπό την ανάδειξη όλων όσων αποκαλύπτουν το βαρύ έγκλημα που διέπραξαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα Καλάβρυτα.

Τίποτα καλύτερο και πιο κατατοπιστικό δεν υπάρχει, για την περιγραφή των όσων συμβαίνουν σήμερα στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της θεοτόκου Καλαβρύτων, από την ανάρτηση του κ. Θανάση Ζησιμόπουλου που είναι η ακόλουθη:

"ΕΊΜΑΙ ΒΑΘΕΙΆ ΣΥΓΚΙΝΗΜΈΝΟΣ...
Άρχισαν τελικά οι εργασίες, υπο την επίβλεψη της υπηρεσίας νεότερων μνημείων, αποκάλυψης και συντήρησης του καμένου δαπέδου της εκκλησίας μας, που κι αυτή πυρπολήθηκε από τους ναζί! 
Τα πρώτα ευρήματα είναι συγκλονιστικά, μάρτυρες ενός τερατουργικού εγκλήματος!
Θα δημιουργηθεί ειδικός εκθεσιακός χώρος, όπου θα εκτεθούν το ευαγγέλιο, ο ξύλινος απέριττος επιτάφειος, τα λιωμένα καντήλια, και η ματωμένη σύνοψη του Παπακαλού που διασώθηκαν μέσα από τις φλόγες. Έξω βέβαια στέκει πάντα το ιστορικό ρολόι με την ώρα του ξεψυχίσματος της πόλης μας.
Έτσι, ο Τόπος της Εκτελέσεως, το νεκροταφείο με τα θύματα των ναζί, το Μουσείο Ολοκαυτώματος και ο ιστορικός Ναός θα είναι τέσσερα σημεία μάρτυρες του αποτρόπαιου και διαστροφικού εγκλήματος για πολλούς αιώνες.
Βέβαια όλα αυτά δεν υλοποιούνται από μόνα τους, γι αυτό δημόσια θέλω να συγχαρώ το Παπακώστα, που αγκάλιασε και οραματίζεται με πολύ σεβασμό όλη αυτή την προσπάθεια. Bravo!"

πηγη: kalavrytanet

 

Διαβάστε επίσης