Ο Νεϊμάρ έστειλε την Βραζιλία στους «8» του Μουντιάλ

Με τον Νεϊμάρ πρωταγωνιστή, η Βραζιλία ξεπέρασε το εμπόδιο του Μεξικού με 2-0 και βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πλέον, η «σελεσάο» περιμένει τον αντίπαλό της που θα προκύψει από το ζευγάρι Βελγίου – Ιαπωνίας (21.00).

Το ταξίδι της Βραζιλίας συνεχίζεται, παρά το γεγονός πως στο πρώτο ημίωρο το Μεξικό έδειξε πολύ καλά σημάδια.

Στο πρώτο ημίχρονο τα «σομπρέρος» παρουσίασαν πολύ θετικό πρόσωπο, καθώς πίεζαν τους Βραζιλιάνους σε όλο το γήπεδο, ενώ είχαν και φάσεις για γκολ. Στον αντίποδα, η Βραζιλία παρουσίασε το πρόβλημα που έχουν παρουσιάσει τα φαβορί στο φετινό Μουντιάλ καθώς δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Μεξικάνων. Ύστερα από το 25’ όμως, η Βραζιλία έφερε τον ρυθμό του αγώνα στα μέτρα της και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ με τον Νεϊμάρ και τον Ζεζούς.

Το Μεξικό ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό απείλησε την εστία του Άλισον. Ο Γκουαρδάδο έκανε την σέντρα, ο τερματοφύλακας της Βραζιλίας έδιωξε προς στιγμήν αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Λοσάνο που σούταρε πάνω στον Μιράντα. Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Βραζιλία έψαξε το γκολ στο 25’. Ο Νεϊμάρ ξεπέρασε δύο αντιπάλους με μια φανταστική ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ αλλά ο Οτσόα απέκρουσε εντυπωσιακά. Η «πολιορκία» της Βραζιλίας συνέχισε με τα σουτ του Κουτίνιο και Ζεζούς να μην βρίσκουν τον στόχο.

Στο 33’ η Βραζιλία λίγο έλειψε να κάνει το 1-0. Ο Ζεζούς βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή του Οτσόα, σούταρε από πλάγια θέση με το αριστερό, αλλά ο τερματοφύλακας του Μεξικό του είπε «όχι». Στη συνέχεια, οι Βραζιλιάνοι δεν μπόρεσαν να πάρουν το «ριμπάουντ» και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Διαφορετική εικόνα παρουσίασε η Βραζιλία στο δεύτερο ημίχρονο. Από το πρώτο κιόλας λεπτό του β’ μέρους, είχε τον έλεγχο και «πολιορκούσε» την εστία του Οτσόα, ενώ στο 48’ είχε και ευκαιρία να προηγηθεί με το σουτ του Κουτίνιο. Μόλις τρία λεπτά αργότερα (51’), ύστερα από τον τρομερό συνδυασμό του Νεϊμάρ και του Ουίλιαν, η «σελεσάο» έκανε το 1-0 με τον σούπερ σταρ της Παρί. Ο Νεϊμάρ βρήκε με τακουνάκι τον Ουίλιαν, ο οποίος με ωραία ενέργεια έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Νεϊμάρ με «προβολή» σκόραρε για το 1-0.

Το Μεξικό προσπάθησε να αντιδράσει, ενώ στις αντεπιθέσεις ήθελε να βρει το γκολ της ισοφάρισης (στο 53’ το σουτ του Λαγιούν κόντραρε και στο 61’ ο Άλισον έδιωξε σε κόρνερ το όμορφο σουτ του Βέλα).

Οι θεατές που βρέθηκαν στη Σαμάρα παρακολούθησαν ένα πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και πολύ πάθος από τις δύο ομάδες.

Την ώρα που το Μεξικό έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης και είχε ανεβάσει ψηλά τις γραμμές του, η Βραζιλία είχε δύο φάσεις για να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση με το δυνατό σουτ του Ουίλιαν (63’) και την ωραία ενέργεια του Νεϊμάρ (68’).

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, το Μεξικό όχι μόνο δεν βρήκε το γκολ, αλλά σε αντεπίθεση η Βραζιλία «έγραψε» το τελικό 2-0 (88’) ύστερα από την ενέργεια του Νεϊμάρ και το τελείωμα του Φιρμίνο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίζ, Γουίλιαν (90’ Μαρκίνιος), Παουλίνιο (80’ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Νεϊμάρ, Φελίπε Κοουτίνιο (86’ Φιρμίνο), Γκάμπριελ Ζεσούς.

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Άλβαρες (55’ Τζόναθαν Ντος Σάντος), Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Έρέρα, Μάρκες (46’ Λαγιούν), Γκουαρδάδο, Κάρλος Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες (60’ Χιμένες).

Διαβάστε επίσης