Πάτρα: Ο Σύλλογος "Κωστής Παλαμάς" τίμησε τους θρύλους του Κλασικού Αθλητισμού - ΦΩΤΟ

ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ

Στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας νέων και σε μια επιμορφωτική και συγκινητική ατμόσφαιρα με πλήθος κόσμου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κου. Συναδινού Πέτρου, εκπροσώπων  φορέων  και  οργανώσεων της Περιφέρειας και της πόλης μας, τιμήθηκαν αθλητικές προσωπικότητες οι οποίες τόσο με τις Αθλητικές τους κατακτήσεις αλλά κυρίως για την Ολυμπιακή τους Αγωγή,  καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους,  έγιναν φωτεινά παραδείγματα ήθους και ακεραιότητας για τις επερχόμενες γενεές.

Σθεναροί υποστηρικτές των Ολυμπιακών ιδεωδών συγκροτούν μία  ισχυρή ασπίδα αντίστασης στην φθορά των  σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και βασικοί στυλοβάτες στήριξης της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλει ο Σύλλογος «Κωστής Παλαμάς» για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και την καθιέρωση της Πάτρας ως Διεθνή Πόλη του Ολυμπιακού Ύμνου.

Μετά την βασική ομιλία με θέμα «Ολυμπισμός-Ολυμπιακός ύμνος-Καλές Τέχνες» ακολούθησε ειδική οπτικοακουστική παρουσίαση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Μαλλιά Θεόδωρο στον συναθλητή και Πρωταθλητή-Καλλιτέχνη Κολοκυθά Βασίλη, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου,  του οποίου οι Αθλητικές και  Καλλιτεχνικές κατακτήσεις επιβεβαιώνουν την Αισθητική καταξίωση ότι ο «Αθλητισμός είναι Τέχνη».

Μεγάλοι Αθλητές-Προπονητές, και προσωπικότητες του Πολιτισμού και των Τεχνών, έδωσαν το παρόν με κάθε τρόπο για να τιμήσουν τις Ολυμπιακές αξίες που αναβιώνουν μέσα από τους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά που αποπνέουν από την ανεκτίμητη Πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ο Ανδριόπουλος Σπύρος, ο Αργυρόπουλος Νίκος, ο Λίτσας Χάρης, η Στεργίου Τόνια, ο Χαλικιάς Δημήτρης, ο Κερασίδης Ιορδάνης, ο Τάνταλος Γιώργος, ο Μοσχονάς Χρήστος, ο Σταυρόπουλος Ασημάκης , ο Σπηλιοτόπουλος Δημήτρης και ο υπερβιος βετεράνος Πολυχρονόπουλος Ανδρέας,  έδωσαν το μεγάλο παρόν στο ιστορικό αυτό κάλεσμα και τους απενεμήθη το συλλεκτικό βιβλίο-λεύκωμα το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και βασικό κριτήριο στήριξης της UNESCO για την ανάδειξη  του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

kolokythas-togiopoyloy_-_antigrafo.jpg

litsas-mpoysias-mallias_3_-_antigrafo.jpg

moshonas-argyropoylos-mallias_-_antigrafo.jpg

halkias-moshona_-_antigrafo.jpg

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν και η τιμητική απονομή στον Συγγραφέα και Αθλητικογράφο Σταθόπουλο Τάσσο για την ανεκτίμητη προσφορά του στην προβολή και ανάδειξη της Αθλητικής Ιστορίας του Νομού μας.

akroates-kali_-_antigrafo.jpg

Επίσης θερμά συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» οι οποίοι με τις καταπληκτικές δημιουργίες τους απέδωσαν την θεματογραφία «Η ΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

 

 

   

 

 

Διαβάστε επίσης