Στην Πάτρα σήμερα οι αγρότες της Αιγιάλειας - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

με απόφαση συνεδρίασης του Δ.Σ του Συλλόγου της 19ης Ιουνίου

Αποτιμήθηκαν θετικά οι δράσεις του προηγούμενου διαστήματος για φορολογικό , ασφαλιστικό αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ για προστασία της αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου με συμβολικούς αποκλεισμούς στην Εφορία Αιγίου, στον ΕΛΓΑ Πάτρας , με κινητοποίηση ενάντια στην αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για αγροτική ανάπτυξη προς όφελος του λαού .

Ο συντονισμός με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων αποτελεί μεγάλη κατάκτηση
του αγροτικού κινήματος , είχε καθοριστική συμβολή στο να αποσπάσουμε τις δεσμεύσεις από το Υπουργείο για το ακατάσχετο των 15000€ στους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και καθυστέρηση για αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και επιβολή πράσινου τέλους στο νερό.

Όμως τα προβλήματα των συναδέλφων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις συμφωνίες στα πλαίσια της ΚΑΠ της Ε.Ε που θα οξυνθούν με την νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ που προβλέπει μείωση των ενισχύσεων

Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν είναι σκληρός και επίμονος, χρειάζεται συνέχεια, καλύτερη οργάνωση με την συγκρότηση αγροτικών επιτροπών του Συλλόγου, δυνάμωμα της συμμαχίας μας με τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης του Αιγίου και των άλλων χωριών.
Αποφασίσαμε κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα με στόχο να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των δίκαιων και ουσιαστικών αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε.
Συγκεκριμένα:

• Τρίτη 3 Ιούλη συλλαλητήριο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το σύνολο των αιτημάτων μας και συγκεκριμένα:

1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, μείωση του κόστους παραγωγής και κατάργηση όλων των χαρατσιών. Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και αγροεφόδια.

2. Ατομικό αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολογία με βάση το πραγματικό εισόδημα των αγροτών.

3. Να καταργηθεί η ασφαλιστική εισφορά του 7% για την περίθαλψη στον ΕΦΚΑ. Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Ουσιαστικές συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις. Κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές.

4. Εφαρμογή προγράμματος αναμπέλωσης για την Κορινθιακή σταφίδα

5. Ουσιαστικός έλεγχος για ποιοτικά χαρακτηριστικά και ελληνοποιήσεις γάλατος

6. Χρηματοδότηση για ουσιαστική βελτίωση της αγροτικής οδοποιϊας στο Δήμο Αιγιάλειας

7. Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους 250 παραγωγούς, με ευθύνη του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

8. ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

9. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

10. Να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

11. Διαγραφή των προσαυξήσεων στις χρωστούμενες οφειλές σε εφορία, πρώην ΟΓΑ κ.λπ. «Κούρεμα» των ληξιπρόθεσμων χρεών των μνημονιακών χρόνων σε ποσοστό 30% σε όσους έχουν μέχρι 12.000 ευρώ πραγματικό φορολογητέο εισόδημα και συνολική αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ. Ρύθμιση με πολλές άτοκες δόσεις σε ό,τι χρέος έχει απομείνει, ανάλογα με το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα.

12. Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμό πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ.

13. Φιλολαϊκός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων , με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό , κατάργηση της εμπορευματοποίησης , δρομολόγηση κλεισίματος του ΧΥΤΑ Αιγείρας και απένταξη της Παπανικολού ως ΧΥΤΑ. ΟΧΙ στον Κυβερνητικό αντιλαϊκό σχεδιασμό διαχείρισης , που υλοποιούν Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και Δ. Αιγιαλείας

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ