Κέιτ - Γουίλιαμ: Γιατί δεν θέλουν συγγενείς για νονούς των παιδιών τους

ο νέο βασιλικό μωρό θα βαφτιστεί στις 9 Ιουλίου
ΦΩΤΟ REUTERS

Στις 23 Απριλίου είχαμε βασιλικά γεννητούρια, η Κέιτ έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί και η Βρετανία απέκτησε τον πέμπτο στη σειρά διαδοχο για τον θρόνο.

Όπως έγινε γνωστό, το νέο βασιλικό μωρό θα βαφτιστεί στις 9 Ιουλίου στο βασιλικό παρεκκλήσι των Ανακτόρων Saint James, στο κεντρικό Λονδίνο. 

Ο μικρός Λούις έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση στην αγκαλιά της μητέρας του λίγες ώρες μετά τη γέννησή του και την πρώτη του φωτογράφιση την έκανε με την αδερφή του Σάρλοτ.

Ο μικρός πρίγκιπας Λούις στη βάπτισή του θα είναι 11 εβδομάδων. 

Ο πέμπτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου αναμένεται να βαπτιστεί με το ίδιο βαπτιστικό ρούχο που βαπτίστηκαν ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ και το οποίο είναι ένα ακριβές αντίγραφο του φορέματος που φτιάχτηκε για τη βάπτιση της μεγαλύτερης κόρης της βασίλισσας Βικτόρια το 1841. 

Η βάπτιση θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως είχε γίνει με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ και η όλη τελετή αναμένεται να διαρκέσει περί τη μισή ώρα. 

Οι νονοί του μικρού πρίγκιπα αναμένεται να ανακοινωθούν το πρωινό της ημέρας της βάπτισης και το πιθανότερο θα είναι στενοί φίλοι του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. 

Στη βάπτιση αναμένεται να δώσουν το παρόν η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα, ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ και φυσικά η οικογένεια Μίντλετον. 

Οι Βρετανοί που διακατέχονται από μια φρενίτιδα για το παλάτι περιμένουν σε αναμένα κάρβουνα να δουν ποιοι θα είναι οι νονοί του παιδιού. 

Και ενω όλοι περίμεναν οτι νονά του μικρού Λούι θα γινόταν η Μέγκαν Μάρκλ φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Σύμφωνα με τα βρετανικά media νονοί θα είναι οι πιο κοντινοί φίλοι του ζευγαριού και όχι οι στενοί συγγενείς.

Οπως και στην περίπτωση της πριγκίπισσας Σάρλοτ αλλά και του πρίγκιπα Τζόρτζ, ο αδερφός του Γουίλιαμ, πρίγκιπας Χαρι δεν έγινε νονός.

Ο λόγος είναι πως ο Γουίλιαμ και η Κέιτ προτιμούν τους ρόλους των νονών να τους αναλάβουν οι πολύ στενοί και έμπιστοι φίλοι τους.

Αλλωστε ο Πριγκιπας Χάρι είναι ήδη ένας πολύ περήφανος και αγαπητός θείος.

Ποιοί είναι λοιπόν οι πιθανοί νονοί του Πρίγκιπα Λούι;

Σύμφωνα με έγκυρα βρετανικά έντυπα στην κορυφή της λίστας με τους αγαπημένους και πιο έμπιστους ανθρώπους του ζευγαριού βρίσκεται η Tiggy Pettifer ( πρώην βοηθός και νταντά του Πρίγκιπα Χάρι) και o Miguel Head (προσωπικός γραμματέας και έμπιστος του Πρίγκιπα Ουίλιαμ).

Ακολουθεί η Laura Lopes η οποία είναι κόρη της Καμίλα Πάρκερ και η Rebecca Priestley προσωπική γραμματέας επι έξι χρόνια της Μίντλετον και του συζύγου της.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Express.co.uk «είναι πιθανό η πριγκίπισσα Βεατρίκη ή η πριγκίπισσα Ευγενία να είναι νονές του μωρού».

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι ένα μεγάλο βήμα αφού ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχουν σπάσει τη βασιλική παράδοση, παραλείποντας να κάνουν μέλη της βασιλικής οικογένειας νονούς της πριγκίπισσας Σάρλοτ, επιλέγοντας μέλος της οικογένειας της πριγκίπισσας Νταϊάνα. 

Μυστήριο παραμένει και ο αριθμός των νονών του μικρού πρίγκιπα. Για την ιστορία, ο Τζορτζ έχει επτά νονούς ενώ η Σάρλοτ πέντε. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ