Αρχίζει σήμερα η δίκη του βασανιστή - βιαστή της φοιτήτριας από την Αχαΐα

στο διαμέρισμα του στη Δάφνη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σήμερα Τρίτη 3 Ιουλίου θα αρχίσει η δίκη, ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, του 52χρονου Π.Κ, ο οποίος κατηγορείται ότι βασάνισε και βίασε 23χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από την Αχαΐα,στο υπόγειο διαμέρισμά του στη Δάφνη, τον Μάιο του 2017.

Η φοιτήτρια δεν θέλησε να βρεθεί στο δικαστήριο. Η δίκη που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Ιουνίου, διεκόπη λόγω μη νόμιμης κλήτευσης κάποιων μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος κατά το στάδιο της ανάκρισης είχε επικαλεστεί προβλήματα με την όρασή του. Ωστόσο, αντιμετωπίζει πολύ βαριά αδικήματα, ακόμη και για παιδική πορνογραφία.

Η κοινή γνώμη είχε σοκαριστεί από τη δράση του 53χρονου. Στις αρχές του Μάιου του 2017 αστυνομικοί είχαν εισβάλει στο ημιυπόγειο διαμέρισμα του στη Δάφνη και βρήκαν τη φοιτήτρια δεμένη, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, φιμωμένη και άγρια κακοποιημένη.

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει μετά τη δήλωση εξαφάνισης της 22χρονης από τους γονείς της που διαμένουν στον Πύργο Ηλείας. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του όταν οι γονείς της κοπέλας ενημέρωσαν ότι το διάστημα εκείνο η νεαρή φοιτήτρια βοηθούσε έναν άνδρα με αναπηρία.

Η κοπέλα λίγο αργότερα κατήγγειλε στους αστυνομικούς ομηρία και βιασμό, ενώ όπως είπε, ο 53χρονος αφού της επιτέθηκε, την αναισθητοποίησε και στη συνέχεια την βίασε, ενώ παράλληλα μετέδιδε στο διαδίκτυο την κακοποίηση της, μέσω φορητής κάμερας.

Στην πρώτη απολογία του στην ανακρίτρια ο 53χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την όρασή του καθώς και ότι όλα όσα είχε διαπράξει έγιναν με τη συναίνεση της νεαρής κοπέλας.

Ως προς την κατηγορία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, του είχε απαγγελθεί από τις δικαστικές αρχές με συμπληρωματική δίωξη, καθώς βρέθηκε υλικό από κάμερες αλλά και στο σκληρό δίσκο υπολογιστή που εντόπισε η αστυνομία μέσα στο ημιυπόγειο διαμέρισμά του. 

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί το συγκεκριμένο αδίκημα. Υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του, καταθέτοντας πως δεν ήταν δικό του. 

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης