Αντεπίθεση Ερντογάν: Έστειλε νέα στοιχεία στις ΗΠΑ για τον Γκιουλέν

Τι περιλαμβάνει ο «φάκελος» κατά του Ιμάμη που έχει βρει καταφύγιο στις ΗΠΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας φέρεται να έστειλε νέο φάκελο με στοιχεία που ενοχοποιούν τον Φετουλάχ Γκιουλέν στις αμερικανικές αρχές.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι σύμφωνα με το Ταγίπ Ερντογάν εκείνος που ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του το 2016.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται Πρακτορείο Anadolu, τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν στοιχεία για μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γκιουλέν και Χακάν Τσιτσέκ, επιχειρηματία που κατηγορείται ότι είναι ένας ενδιάμεσος μεταξύ των γκιουλενιστών και επιτελών του στρατού.

Στα νέα αρχεία περιλαμβάνονται, επίσης, ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ βοηθών του Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια και του Κεμάλ Batmaz, ο οποίος κατηγορείται ως «πολιτικός ιμάμης» των γκουλενιστών.

Και τα δύο νέα στοιχεία σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, αποδεικνύουν πως ο Γκιουλέν έδωσε εντολή στα μέλη της οργάνωσής του πριν και κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.

Οι τουρκικές αρχές έχουν επανειλημμένα επικρίνει τις ΗΠΑ για τη μη έκδοση του Γκιουλέν, παρά τα διάφορα επίσημα αιτήματα του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε επίσης