Ζόραν Ζάεφ: Θα παραιτηθώ αν αποτύχει το δημοψήφισμα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του για τη συμπεριφορά του Προέδρου Ιβανόφ

"Στις 12 Ιουλίου περιμένουμε πρόσκληση από το ΝΑΤΟ, στη συνέχεια, ακολουθεί μια διαδικασία παρακολούθησης που διαρκεί από τρεις έως πέντε μήνες" δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό 1TV.

"Η "Μακεδονία" δεν έχει σχέδιο Β. Περίπου το 80% των πολιτών μας επιθυμούν την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες θα υποστηρίξουν το δημοψήφισμα" ανέφερε.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι θα πετύχει το δημοψήφισμα για συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά και ότι θα παραιτηθεί αν δεν συμβεί.

"Ναι, θα παραιτηθώ αν αποτύχει το δημοψήφισμα, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι θα πετύχει. Αναμένω τεράστια υποστήριξη από τους πολίτες και σοβαρό ποσοστό υποστήριξης, από 77 έως 85%, σύμφωνα με το ποσοστό των πολιτών που δήλωσαν ότι επιθυμούν ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ" υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του για τη συμπεριφορά του Προέδρου Ιβανόφ, ο οποίος είπε ότι δεν θα υπογράψει τη Συνθήκη για την επίλυση του ονοματολογικού με την Ελλάδα. "Οι νομικοί εμπειρογνώμονες αναζητούν λύση αν ο Ιβανόφ κάνει κάτι τέτοιο" τόνισε ο Ζάεφ.

Ανέφερε ότι δεν μπορεί να δεχθεί το επιχείρημα της αντιπολίτευσης και του προέδρου ότι η "Μακεδονία" με αυτή τη συμφωνία έχασε την ταυτότητα και τη γλώσσα της.

"Ό, τι συνδέεται με τη μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει μόνο στη συμφωνία, αλλά αναγνωρίζεται και έγινε αποδεκτό από την Ελλάδα" δήλωσε ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Πηγή: nspm.rs, 1tv.mk

Διαβάστε επίσης