Κατσανιώτης για Θαλάσσιο Μέτωπο: "Καλούμε υπουργούς για συζήτηση και δεν εμφανίζονται.."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ ΑΧΑΙΑΣ

Εκ νέου ακυρώθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη,  για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου, η οποία είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στη Βουλή για σήμερα  Δευτέρα.

Ο Αχαιός βουλευτής με αφορμή αυτή την εξέλιξη δήλωσε μέσω γραπτής ανακοίνωσης:

Φαίνεται ότι η κ. Παπανάτσιου ακολουθεί την τακτική Τόσκα….» στρίβειν δια της ακυρώσεως. Μάλλον δεν έχει κάτι να μας πει…. αρκείται μόνο σε συσκέψεις και έωλες υποσχέσεις.

Η πρώτη από τις είκοσι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των υπουργών του στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, ήταν ότι, « βρισκόμαστε στην τελική φάση για την απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας. Θα αποδοθεί στον λαό της πόλης και στον Δήμο. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, το ΥΠΟΙΚ έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με το Δήμο νομοθετική διάταξη για την ολοκλήρωση της οριστικής παραχώρησης και πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποδοθεί οριστικά και με τη βούλα».

Από τότε μέχρι σήμερα, παρά τις εξαγγελίες τους, η μόνη πολιτική που εφαρμόζουν είναι  να αποστέλλουν  ΄΄ραβασάκια΄΄ επιβολής υψηλών προστίμων προς το Δήμο και τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη.

Ο κ. Κατσανιώτης καλεί το αρμόδιο Υπουργείο  να απαντήσει  σε ποιες ενέργειες θα προβεί  σε σχέση με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για αυθαίρετη χρήση, ιδίως αναφορικά με την πρόταση του Δήμου για οριστική παύση κάθε  εκκρεμούς διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων, καθώς επίσης και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δέσμευσης του ίδιου του πρωθυπουργού για την απόδοση του παραλιακού μετώπου.

Εμείς περιμένουμε… πότε επιτέλους θα σταματήσει το ψέμα και ο εμπαιγμός για τους πολίτες της Πάτρας!

 

Διαβάστε επίσης