Ελεύθεροι σκοπευτές στις γύρω ταράτσες προστάτευαν τον Ερντογάν

Η διαφορά στο προφίλ των δύο υποψήφιων των εκλογών στην Τουρκία είναι εμφανής. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ είναι ένας άνθρωπος που δείχνει προσιτός, δείχνει να είναι κοντά στον λαό, λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο λαός, είναι χαμογελαστός, είναι λαϊκιστής, είναι απλός. Από την άλλη πλευρά, ο «σουλτάνος» θέλει να δείχνει ότι έχει τον έλεγχο, ότι όλα είναι υπολογισμένα, ότι είναι ο ηγέτης μίας τεράστιας χώρας και ότι τίποτα δεν του ξεφεύγει, κάνοντας όμως εμφανή την από στασή του από το λαό.

Αν κάτι έκανε εντύπωση από την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη ήταν οι δεκάδες ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες των κτιρίων γύρω από την πλατεία. Άνδρες με το δάχτυλό τους μονίμως στη σκανδάλη, έτοιμοι να εξολοθρεύσουν οποιαδήποτε απειλή κατά του προέδρου τους. Όπου κι αν γύριζε κανείς το βλέμμα του, τους έβλεπε να παρατηρούν τα πάντα.

Ο Ερντογάν κυκλοφορεί πάντα με ισχυρή συνοδεία. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κάνει λόγο για σχέδιο δολοφονίας του. Και αυτό τον φόβο (ή υπαρκτή απειλή) την έκανε για ακόμα μια φορά εμφανή, την ώρα που ο Μουχαρέμ Ιντζέ, διατυμπάνιζε ότι θα τερματίσει την κατάστταση έκτακτης ανάγκης και την πολεμική ψυχολογία που κυριαρχεί στο εσωτερικό της Τουρκίας.

protothema.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ