Μουντιάλ 2018: Με «πεντάρα» στους «16» το Βέλγιο! Διέλυσε την Τυνησία

Την πρόκριση τους στους "16" του Μουντιάλ 2018 πανηγύρισε το Βέλγιο. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Τυνησία, διαλύοντας τους Αφρικανούς με 5-2, για τη δεύτερη αγωνιστική του έβδομου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Το Βέλγιο φρόντισε να αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο γιατί θεωρείται μία από τις πιο «καύτες» ομάδες του Μουντιάλ 2018. Μετά την «τριάρα» στην πρεμιέρα του κόντρα στον Παναμά, το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ συνέτριψε την Τυνησία με 5-2 και προκρίθηκε δια περιπάτου στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Λουκάκου, ο οποίος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, πέτυχε και πάλι δύο γκολ, με τον Αζάρ να προσθέτει ακόμα δύο και τον Μπατσουαγί να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι στράβωσε εξαρχής για τους Τυνήσιους. Ο Αζάρ κέρδισε πέναλτι από τον Μπεν Γιουσέφ στο 5′, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 1-0 στο 7′.

Στο 16′, ο Μέρτενς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μααλούλ, έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Λουκακού, ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Μπεν Μουσταφά για το 2-0.

Η Τυνησία έδειξε σημάδια ζωής στο 18′, όταν και μείωσε το σκορ (2-1) με κεφαλιά του Μπρον στο 18′. Λίγα λεπτά αργότερα, ο σκόρερ των Αφρικανών στάθηκε άτυχος, καθώς αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο.

Πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, το Βέλγιο πήρε εκ νέου διαφορά δύο γκολ, με τον Λουκάκο να τελειώνει υποδειγματικά μία τρομερή κάθετη πάσα του Μενιέ για το 3-1.

Το Βέλγιο «κλείδωσε» τη νίκη του στο 51′, με τον Αζάρ να περνάει και τον τερματοφύλακα της Τυνησίας και να κάνει το 4-1, διπλασιάζοντας τα τέρματα του.

Το Βέλγιο έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει ακόμα ένα γκολ και τελικά το κατάφερε στο 90′, με τον Μπατσουαγί να γράφει το 5-1.

Το μόνο που κατάφερε η Τυνησία στα εναπομείναντα λεπτά ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας της , με τον Χαζρί να διαμορφώνει το τελικό σκορ (5-2) στο 93′.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιατά, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπράιν, Φερέιρα-Καράσκο, Ε. Αζάρ (68΄ Μπατσουαγί), Μέρτενς (86΄ Τίλεμανς), Λουκάκου (59΄ Φελαϊνί).

ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ Μααλούλ): Μπεν Μουσταφά, Σ. Μπεν Γιουσέφ (λ.τ. 41΄ Μπεναλουάν), Μεριά, Μπρον (λ.τ. 24΄ Ναγκέζ), Μααλούλ, Μπαντρί, Σασί (59΄ Σλίτι), Σκιρί, Χαουΐ, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί

Διαβάστε επίσης