Τουρκία Εκλογές: Ο Ιντζέ τρομάζει τον Ερντογάν – Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη

Δεν τους πτόησε ούτε η βροχή ούτε (για πολλούς) η απόσταση. Η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Μουχαρέμ Ιντζέ έγινε στην Κωνσταντινούπολη, στη συνοικία του Μάλτεπε στην ασιατική πλευρά της πόλης. Και παρά τον κακό καιρό (κάποιος… κακεντρεχής θα έλεγε ότι έριξε κατάρες ο Ερντογάν) οι οπαδοί του υποψήφιου προέδρου της Τουρκίας δεν πτοήθηκαν. 

Βρέθηκαν στο Μάλτεπε με κάθε τρόπο. Με το μετρό, με καραβάκια. Εκεί βρέθηκε και η απεσταλμένη του newsit.gr στην Κωνσταντινούπολη για τις εκλογές στην Τουρκία, Καρολίνα Μισέλ. Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 5 εκατομμύρια κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος ήταν πολύς. Όπως και στη Σμύρνη πριν από μερικές μέρες. οι εκτιμήσεις για τον αριθμό όσων βρέθηκαν στο Μάλτεπε, βέβαια, δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Ειδικά από τη στιγμή που είναι «όπλο» στον επικοινωνιακό πόλεμο ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Ιντζέ.

Οι δυο τους φαίνεται πως θα κονταροχτυπηθούν μέχρι τέλους. Οι πρώτος γύρος των εκλογών στην Τουρκία που γίνεται αύριο Κυριακή (24.06.2018) αναμένεται θρίλερ. Ο Ερντογάν θέλει νίκη από την πρώτη Κυριακή. Ο Ιντζέ να περάσει μαζί του σε δεύτερο γύρο. Και κυρίως να του «κλέψει» την πλειοψηφία στη Βουλή για να του κόψει τα «φτερά» της απόλυτης κυριαρχίας.

Αν ο Ερντογάν κερδίσει την Κωνσταντινούπολη (που παραδοσιακά όπως και η Σμύρνη ψηφίζει αντιπολίτευση), θα κάνει τεράστιο βήμα για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Γι’ αυτό και τα τελευταία 24ωρα έχει ρίξει εκεί όλο του το βάρος. Εκεί μίλησε επτά (!) φορές την Παρασκευή, εκεί κλείνει σήμερα την αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας.

Γέμισε οπαδούς του Ιντζέ η Κωνσταντινούπολη

Η προεκλογική συγκέντρωση του Μοχαρέμ Ιντζέ ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει περίπου στις 13:00. Από πολύ νωρίς, κόσμος κάθε ηλικίας (σ.σ. ακόμα και νεογέννητα) είχαν πάρει το δρόμο για το Μάλτεπε. Με το μετρό, με λεωφορεία, με καραβάκια.

Οι οπαδοί του Ιντζέ δεν πτοήθηκαν από τη βροχή που ξέσπασε ξαφνικά. Με συνθήματα για τον ίδιο τον Ιντζέ και τον Ύμνο της Σμύρνης, ένα τραγούδι που μιλά για τον Κεμάλ Αττατούρκ, έφτασαν στο πάρκο Ορχανγκαζί Σεχίρ.

Κι όσοι δεν κατάφεραν να φτάσουν, κάθισαν σε καφετέρες κοντά στο σημείο της συγκέντρωσης για να τη δουν από την τηλεόραση. Και φυσικά, αποθέωναν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης.

Εκείνος που έφτασε μετ’ εμποδίων ήταν ο ίδιος ο Ιντζέ. Το πούλμαν της προεκλογικής του εκστρατείας εμφανίστηκε στο σημείο της συγκέντρωσης με μια ώρα καθυστέρηση. Και δυσκολεύτηκε πολύ να περάσει από τη «λαοθάλασσα».

 

Χιλιάδες κόσμου αποθέωναν τον Ιντζέ, τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά τους. Το περιπολικό και η μοτοσικλέτα της αστυνομίας που συνόδευε το πούλαν είδε κι έπαθε να «ανοίξει» τον κόσμο. 

 

newsit.gr

Διαβάστε επίσης