Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας φόρεσε την πιο ακριβή γραβάτα όλων των εποχών

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατηγορώντας τον πως το «κακόγουστο σόου» που έστησε στοΖάππειο κόστισε 100 δισ. «Ήταν ύβρις, και μετά την ύβρι, έρχεται η Νέμεσις. Και δεν μπορώ να καταλάβω πώς έρχονται ξεδιάντροπα, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος και φέρνουν 5,1 δισ. μέτρα, πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, κόβουν συντάξεις, κόβουν μισθούς, μειώνουν το αφορολόγητο. Είναι η πιο ακριβή γραβάτα στην Ιστορία. Καιεν απουσία του ελληνικού που "βράζει", αυτοθαυμάζονται, αλληλοχειροκροτούνται και αυτοδοξάζονται» δήλωσε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.

Αναφερόμενος στο αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλήγια την οικονομία που θα καταθέσει ο Μητσοτάκης, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η ΝΔ «δεν θα αφήσει τον κ. Τσίπρα να ξεφύγει και να μην απολογηθεί για τις βαρύτατες ευθύνες τις οποίες έχει, για το καταστροφικό α΄ εξάμηνο του 2015 και για την πορεία στην οποία οδήγησε τη χώρα. Μια πορεία σχεδόν εκτός Ευρώπης, με το δημοψήφισμα, με κλειστές τράπεζες, με την "Βαρουφακειάδα", με 100 δισ. που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τα εθνικά θέματα. «Όμως, ενώ η οικονομία στο μέλλον μπορεί να διορθωθεί, όταν γίνεται ζημιά στα εθνικά θέματα αυτή είναι ανεπανόρθωτη. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο ότι οι δύο στρατιωτικοί μας είναι ακόμα έγκλειστοι 115 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, δεν είναι ότι το Αιγαίο έχει γίνει "τρυπητήρι" και ότι στην κυπριακή ΑΟΖ οι προκλήσεις των Τούρκων ανεβάζουν το θερμόμετρο και εμείς απάντηση δεν έχουμε», σημείωσε.

Συνέχισε αναρωτώμενος «αλήθεια, ο κ. Κοτζιάς θα ασχοληθεί με την Τουρκία; Ή μόνο με αυτά τα οποία έχει η δική του ατζέντα;».

«Μετά την επιζήμια και κακή συμφωνία που έφεραν για το Σκοπιανό, τώρα ο κ. Κοτζιάς θέλει να λύσει και το Αλβανικό. Ουαί κι αλίμονο αν το λύσει με τον ίδιο τρόπο με το Σκοπιανό... Ακούμε για τσάμηδες, για αποζημιώσεις, για ρυθμίσεις για την ΑΟΖ, για μια συμφωνία η οποία είναι πάλι μυστική» προσέθεσε και τόνισε:

«Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται μικροπολιτικά. Δεν γίνεται με το βλέμμα προς τα μέσα για να πλήξεις την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Γίνεται μεγαλόπνοα, με σχέδιο, με στρατηγικό βάθος και με συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Τέλος αναφερόμενος στη δήλωση του Πάνου Καμμένου πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, ο κ. Κικίλιας σχολίασε «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ