Πάτρα: Ενταση στην δίκη για τον ακρωτηριασμό 41χρονου εναερίτη - Έχασε και τα δύο του χέρια

εκανε εργασίες στο Ζαβλάνι

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών αναβιώνει η τραγική ιστορία η οποία σημειώθηκε σε υποσταθμό της ΔΕΗ και προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό ενός εργαζόμενου. 

Ο υπάλληλος της ΔΕΗ ανέβηκε σε στύλο στο Ζαβλάνι προκειμένου να διορθώσει κάτι και τον χτύπησε το ρεύμα.

Ο 41χρονος χτυπήθηκε από 20.000 βολτ, έχασε τα δύο του χέρια, αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα στα πόδια ενώ, τα εγκαύματα που υπέστη ήταν τόσο σοβαρά που επλήγησαν ζωτικά εσωτερικά όργανα.

Ο 41χρονος έκανε 28 εγχειρήσεις και έμεινε για ένα χρόνο στην εντατική. Ο ακρωτηριασμός των χεριών του έγινε από τόσο ψηλά που ήταν αδύνατο να τοποθετηθούν τεχνητά μέλη Η υπόθεση πήρε το δρόμο τα δικαιοσύνης και στο εδώλιο κάθεται η διευθύντρια της ΔΕΗ, ο προϊστάμενος απομόνωσης βλαβών και συντήρησης, ο υπεύθυνος του συνεργείου που εργαζόταν ο 41χρονος αλλά και ο επιθεωρητής του υποσταθμού.

Την Παρασκευή  κατέθεσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με όσα είπε «Τον χτύπησε το ρεύμα που χρειάζεται για να ηλεκτροδοτηθεί μία κωμόπολη. Αφού πήρε φωτιά, τρέξαμε να φέρουμε πυροσβεστήρες. Όταν σβήσαμε τη φωτιά, τον κατεβάσαμε ενώ παράλληλα είχε κληθεί το ΕΚΑΒ. Δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί στις πιο απλές και καθημερινές ανάγκες» ανέφερε.

Η ένταση μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ήταν έντονη ενώ ο μάρτυρας φέρεται να ρίχνει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στη διευθύντρια της ΔΕΗ καθώς, σύμφωνα με όσα είπε, είναι εκείνη που έδινε τις εντολές.