Η Μελάνια «τράβηξε το αυτί» του Τραμπ για τα παιδιά των μεταναστών - Η πρώτη κυρία επισκέφθηκε κρατητήριο στο Τέξας

και ο πρόεδρος έδωσε εντολή να επανενωθούν οι οικογένειες

Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε ένα κέντρο κράτησης όπου έχουν μεταφερθεί μικρά παιδιά τα οποία χωρίστηκαν από τους μετανάστες γονείς τους αφού οι τελευταίοι συνελήφθησαν στα σύνορα με το Μεξικό, πραγματοποίησε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, σε μια αποστολή «περιορισμού της ζημιάς», όπως ανέφερε το πρακτορειο Reuters.

Η Μελάνια Τραμπ, οι πιέσεις της οποίας αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την απόφαση του συζύγου της να υπογράψει ένα διάταγμα για να μην χωρίζονται οι οικογένειες των παράτυπων μεταναστών, αναχώρησε, χωρίς τυμπανοκρουσιες, από τον Λευκό Οίκο νωρίς το πρωί χθες για το Μακάλεν του Τέξας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί χθες, στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα, ότι επηρεάστηκε στην απόφασή του από τη σύζυγό του και την κόρη του Ιβάνκα.

Η επίσκεψη της πρώτης κυρίας στο Τέξας είναι η πιο προβεβλημένη και μία από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις που έχει κάνει αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα νεφρά, στις 14 Μαΐου.

Εκτός από το κέντρο όπου κρατούνται τα παιδιά, η Μελάνια Τραμπ θα συναντηθεί και με συνοριοφύλακες στο Τέξας.

Από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι η πρώτη κυρία βρίσκεται «στα σύνορα αυτή τη στιγμή» για να δει ιδίοις όμμασι τη μεταναστευτική κρίση. Πρόσθεσε ότι έδωσε οδηγίες στις κυβερνητικές υπηρεσίες να επανενώσουν τις οικογένειες των μεταναστών που χωρίστηκαν στα σύνορα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που επικαλείται έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο, η κυβέρνηση θα σταματήσει να διώκει ποινικά τους γονείς που περνούν παράνομα τα σύνορα έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, μέχρι να ενισχυθεί η συνοριοφυλακή και να αυξηθούν οι πόροι της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ