Πάτρα: Πλούσια δραστηριότητα στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου στην Πλαζ

δειτε τα στοιχεια

Στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων που λειτουργεί στον χώρο της πλαζ, για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά, υλοποιήθηκαν προγράμματα αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτισμού τα οποία  απευθύνονται σε όλη την σχολική κοινότητα καθώς επίσης και  σε συλλόγους ευπαθών ομάδων του Δήμου Πατρέων.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 έλαβαν χώρα οι εξής δράσεις:

-Στο πλαίσιο του προγράμματος του  Ε.Σ.Υ.Ν.  σχετικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων, διοργανώθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Διαχείρισης Συναισθημάτων με σκοπό τα παιδιά να αναγνωρίσουν, να εκφράσουν και να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους.

-Οργανώθηκε διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με θέμα: «Επικοινωνώ αποτελεσματικά, δημιουργώ υγιείς σχέσεις», με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να μετασχηματίσουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις και να αναστοχαστούν στις δυνατότητες που έχουν να τις εφαρμόζουν στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας.

-Υλοποιήθηκε πρόγραμμα Θεατρικής παιδείας με την συμβολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με έμφαση στο θεατρικό παιχνίδι και στόχο την  ανάπτυξη δεξιοτήτων και ειδικότερα την ενασχόληση με το θέατρο.

Σε σύμπραξη  με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα της Ζωοφιλίας. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσον αφορά στα αδέσποτα ζώα και η σωστή φροντίδα για τα δεσποζόμενα.

Στο σύνολο τους τα συγκεκριμένα προγράμματα απευθύνθηκαν τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και  συμμετείχαν 44 σχολεία με 1417 μαθητές.

Παράλληλα οι μαθητές των σχολείων που επισκέπτονταν το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες  από τους γυμναστές  του.

Επίσης διοργανώθηκαν:

-Η «Ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του ρατσισμού» (19 με 23 Μαρτίου 2018), σε συνεργασία με τις  κοινότητες μεταναστών της πόλης και με συλλόγους ΑμΕΑ διοργάνωσαν  σειρά εκδηλώσεων με πρόθεση   την ενημέρωση και την αποδοχή της διαφορετικότητας του ατόμου.

-Το 3ο Φεστιβάλ Υγείας, όπου με τη συμμετοχή και την συνεργασία σωματείων και συλλόγων της Δυτικής Ελλάδας ενημερώθηκαν οι δημότες της Πάτρας σχετικά με θέματα Υγείας.

-Κατά την διάρκεια του  Πανευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας   LASER 4.7 το οποίο διεξήχθη στην πλαζ από στις 7/4/20108-14/4/2018 υλοποιήθηκε Ημέρα Δράσης με θέμα  «Α.Μ.Ε.Α  και Ιστιοπλοΐα» με την συμμετοχή των ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ , ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ, ΜΑΧΗΤΕΣ, ΜΕΡΙΜΝΑ και ενημέρωση των  σχολείων της πόλης, τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το άθλημα της ιστιοπλοΐας. 

 

Επίσης το Πάρκο Εκπαιδευτικών δράσεων κατά την διάρκεια λειτουργίας του 5ου Θερινού ΚΔΑΠ θα συνεισφέρει οργανωτικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της  αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, της Διαχείρισης Συναισθημάτων και της θεραπευτικής γυμναστικής σε συνεργασία με τους συλλόγους ευπαθών ομάδων.

 

 

 

 

 

 

 

         

 

Διαβάστε επίσης