Αχαΐα: Ληστεία από κουκουλοφόρους στοv Βιολογικό Αιγίου τα ξημερώματα - Τι ισχυρίζεται ο φύλακας - ΝΕΟΤΕΡΑ

αρπαξαν 10.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: aigialianews.gr

Νεότερη Ενημέρωση: 10.23: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ 

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος έξι αγνώστων δραστών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, σήμερα τα ξημερώματα στη Μυρτιά Αιγίου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κουκούλες, ακινητοποίησαν με την άσκηση σωματικής βίας φύλακα βιολογικού καθαρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Α.  και αφαίρεσαν από γραφείο της  Δημοτικής Επιχείρησης ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό, περίπου των (10.000) ευρώ.

Διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Νεότερη Ενημέρωση 10.00: Τον τρόπο δράσης των κουκουλοφόρων ληστών του βιολογικού καθαρισμού Αιγίου, στην περιοχή της Μυρτιάς, περιέγραψε ο φύλακας που δέχθηκε την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ο υπάλληλος μιλώντας στους Αστυνομικούς φέρεται να υποστηρίζει πως τον αιφνιδιάσαν και τον ακινητοποίησαν με γροθιές. Τον οδήγησαν στο χώρο των γραφείων, όπου βρίσκεται στο χώρο του ισογείου, έσπασαν την πόρτα και άρπαξαν το φορητό χρηματοκιβώτιο, που περιείχε 10.800 ευρώ. Στη συνέχεια τον κλείδωσαν στην τουαλέτα και δεν μπόρεσε να δει με τι μέσο τράπηκαν σε φυγή.

Το θέμα φέρνει στο προσκήνιο την ελλειπή αστυνόμευση στην περιοχή του Αιγίου και την ευρύτερη περιφέρεια. Όπως πληροφορείται το tempo24.gr, κυρίως τις νυχτερινές ώρες ένα οχημα της ΕΛ.ΑΣ έχει την αρμοδιότητα κάλυψης (περιπολία), από το Λαμπίρι έως και την Ακράτα.

Μάλιστα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στο παρελθόν με αφορμή την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, είχε ζητήσει την αναπροσαρμογή των μικτών περιπολιών για τη συγκεκριμένη περιοχή.  Αντ αυτού η τοπική ΕΛ.ΑΣ υποβαθμίστηκε καθώς από Αστυνομική Διεύθυνση μετατράπηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, όπως αναφέρουν πηγές στο tempo24.gr

Νεότερη Ενημέρωση 9.56: Έξι άτομα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ήταν οι δράστες της ληστείας με λεία το χρηματοκιβώτιο του βιολογικού καθαρισμού Αιγίου, που σημειώθηκε στις 3.30 σήμερα τα ξημέρωματα.

Όλοι τους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες και άρπαξαν φορητό χρηματοκιβώτιο της Δημοτική Επιχείρησης που περιείχε 10.800 ευρώ..

Υπενθυμίζεται πως εισέβαλαν στο χώρο και με την άσκηση βιας ακινητοποιήσαν τον φύλακα. 

Πρώτη Ενημέρωση 9.26: Στο στόχαστρο αδίστακτων δραστών, μπήκε ο Βιολογικός Καθαρισμός Αιγίου στην περιοχή της Μυρτιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του tempo24.gr, σήμερα τα ξημερώματα δυο άνδρες φορώντας κουκούλες, επιτέθηκαν στο φύλακα και ασκώντας τους σωματική βία τον ακινητοποίησαν.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο χώρο, όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν περίπου 10.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Το περιστατικό συνέβη στις 3.30πμ της Παρασκευής. Διεξάγονται έρευνες από την Αστυνομία, για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος αλλά και  για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Περισσότερα σε λίγο...

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ