Κρέπες με μελωμένο τυρί και σάλτσα βατόμουρο

συνταγη

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια γλυκιά κρέπα; Σε αυτή τη συνταγή τις γεμίζετε με ανθότυρο και τις περιχύνετε με λαχταριστή σάλτσα βατόμουρο και είναι απλά τέλειες!

Υλικά

Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα

100γρ. αλεύρι
1 αβγό
10γρ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 νεροπότηρο γάλα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο για το σαγανάκι
350γρ. ανθότυρο φρέσκο
4 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
1 σφηνάκι Grand Marnier
100γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
2 κουτ. σούπας νερό

Διαδικασία

Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη της κρέπας στο μπλέντερ και τα χτυπάτε τα για 2-3 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν το χρησιμοποιήσετε ανακατεύετε καλά.

Φτιάχνετε τις κρέπες χρησιμοποιώντας ένα σαγανάκι ελαφρώς βουτυρωμένο και για μεζούρα χρησιμοποιείτε ένα φλιτζάνι του καφέ. Ζεσταίνετε, δηλαδή, το σαγανάκι με λίγο βουτυράκι και αδειάζετε μέσα ένα φλιτζανάκι του καφέ από το μίγμα. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα την αναποδογυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη. Βγάζετε την κρέπα από το σαγανάκι και φτιάχνετε την επόμενη μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο και το λιώνετε με ένα πιρούνι. Ρίχνετε το μέλι, το λικέρ και την κανέλα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: χτυπάτε τη μαρμελάδα, το κονιάκ και το νερό στο μπλέντερ. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ.

Γεμίζετε τις κρέπες με το μίγμα του ανθότυρου, τις τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψάκι και τις περιχύνετε με τη μισή σάλτσα. Τις ζεσταίνετε στο φούρνο στους 70οC για 15 λεπτά περίπου και τις σερβίρετε ζεστές στα πιάτα, περιχύνοντάς τες με την υπόλοιπη σάλτσα.

Διαβάστε επίσης