Πάτρα: «Ψάρευε» τρομαγμένους αποταμιευτές εκμεταλλευόμενος την τραπεζική κρίση!

Το 2010, όταν η Ελλάδα έμπαινε στα μνημόνια και όλα έδειχναν ότι η χώρα βρισκόταν προ της οικονομικής κατάρρευσης, πολλοί αποταμιευτές αναζητούσαν τρομαγμένοι ένα ασφαλές καταφύγιο για τις οικονομίες τους.
Κάποιοι πείστηκαν να παραδώσουν τις αποταμιεύσεις τους σε άτομα στα οποία έδειξαν υπερβολική εμπιστοσύνη, µε σκοπό να «τις φυγαδεύσουν στο εξωτερικό», αλλά κατέληξαν στις τσέπες τους.
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έφτασε χθες μια τέτοια υπόθεση όπου πολίτες, κατηγορούν μια Πατρινή ότι με πρόφαση την πτώχευση της χώρας, τους εξαπάτησε και τους «έφαγε» τις οικονομίες μιας ζωής.
Η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω του περασμένου της ώρας, όμως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το ιστορικό της, με βάση τους ισχυρισμούς των ατόμων που είχαν κάνει τις καταγγελίες. Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 2010 - 2011, η γυναίκα αυτή, εμφανιζόταν ως σύζυγος πολύ γνωστού επιχειρηματικού παράγοντα της χώρας και πρότεινε σε άτομα να της εμπιστευθούν τα χρήματά τους, ισχυριζόμενη ότι μπορούσε να τα τοποθετήσει σε ασφαλές καταφύγιο.
Εµφανιζόταν να έχει διασυνδέσεις σε καίριους τοµείς και με σημαίνοντα πρόσωπα της οικονομικής ζώης του τόπου και αυτός ήταν ο λόγος που αρκετά άτομα της εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους.
Να σημειωθεί ότι την επίμαχη χρονική περίοδο που εκτυλίσσεται η υπόθεση, η Ελλάδα μόλις είχε μπει στα μνημόνια και γι΄αυτό επικρατούσε μεγάλη οικονομική ανασφάλεια. Η κατηγορούμενη φέρεται από τους μηνυτές της να τους υποσχόταν ότι θα τους εξασφάλιζε μια σίγουρη αλλά και αποδοτική τοποθέτηση των οικονομιών τους, σε τράπεζες του εξωτερικού ή ακόμα και σε πολύτιμους λίθους «καθώς η χώρα καταρρέει».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά που της είχαν εμπιστευθεί, κυμαίνονταν από 20.000 έως 50.000 ευρώ κατά περίπτωση, τα οποία παρέδιδαν «από χέρι σε χέρι» ή και μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό. Στην υπόθεση που θα εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το επίμαχο ποσό που όπως καταγγέλλεται, δόθηκε στην κατηγορούμενη από διάφορα άτομα, προσεγγίζει συνολικά τις 200.000 ευρώ.
Τέσσερις δικογραφίες έχουν συμπτυχθεί σε μια, ενώ ο πρώτος μηνυτής είναι γνωστό όνομα του καλλιτεχνικού χώρου, που έχει εμπλακεί ενεργά και με την πολιτική για κάποιο χρονικό διάστημα και φέρεται να εμπιστεύθηκε στην κατηγορούμενη ποσό 50.000 ευρώ.
Η υπόθεση είχε πάρει την δικαστική οδό, μετά την επ' αυτοφώρω σύλληψη της γυναίκας, μαζί με έναν άνδρα, τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία ενός υδραυλικού για εκβίαση. Η γυναίκα είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι η απαίτησή της αφορούσε χρήματα που όφειλε ο καταγγέλλων σε εκείνη. Ωστόσο, από την προανάκριση προέκυψαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος της γυναίκας για κακουργηματική απάτη, από άτομα που φέρονται ότι της είχαν εμπιστευθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, υποτίθεται για σίγουρη τοποθέτηση στο εξωτερικό και μάλιστα με ευνοϊκές αποδόσεις.
Η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για την ίδια υπόθεση, αλλά με βάση άλλη δικογραφία, σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, αλλά είναι ελεύθερη μετά από έφεση που άσκησε.
 

Πηγη: Πελοπόννησος