Φλογέρες μπριάμ και τρία ντιπ γιαουρτιού

συνταγη

Αυτές οι τραγανές φλογέρες είναι ό,τι πρέπει για ορεκτικό στο καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Εάν μάλιστα τις συνοδεύσετε με ένα -ή πολλά- από τα ντιπ που σάς προτείνουμε είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσετε τους πάντες με τις μαγειρικές σας ικανότητες και τη δημιουργικότητά σας.

Υλικά

Για τα ντιπ

6 φύλλα κρούστας
1 μελιτζάνα φλάσκα, ξεφλουδισμένη, σε κύβους
2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
αλάτι, πιπέρι
½ κιλό γιαούρτι σουρωτό
1 μικρό παντζάρι βρασμένο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε ταυτόχρονα τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη γλυκιά πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά επιπλέον και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. 

Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Στην άκρη του κάθε κομμένου φύλλου βάζετε αρκετή γέμιση, γυρίζετε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα και το τυλίγετε σαν φλογερίτσα, που ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί. Όταν τελειώσουν όλες οι φλογέρες τις αλείφετε καλά με λάδι και τις ψήνετε στους 180οC μέχρι το φύλλο να ροδίσει καλά.

Ετοιμάζετε τα ντιπ: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Το χωρίζετε σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος το δουλεύετε στο μίξερ μαζί με το βρασμένο παντζάρι ψιλοκομμένο για να πάρετε ένα κόκκινο ντιπ. Το δεύτερο μέρος το ανακατεύετε με μία κουταλιά κουρκουμά μέχρι να πάρετε ένα κίτρινο ντιπ και στο τρίτο μέρος ανακατεύετε μέσα μία κουταλιά δυόσμο. 

Σερβίρετε τα τρία ντιπ το ένα δίπλα στο άλλο παρέα με τις φλογερίτσες.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ