Μπαλτάκος: Αξίζουν συγχαρητήρια σε Σαμαρά-Γεωργιάδη

για τη στάση που κρατάει η ΝΔ στο Μακεδονικό

Εύσημα στη ΝΔ για τη στάση της στο Μακεδονικό, έδωσε, σε συνέντευξή του στον ρ/σ 24/7, ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος.

Ο κ. Μπαλτάκος τάχθηκε και υπέρ «της συνένωσης όλων των μικρών κομμάτων εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας σε έναν "ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς», ώστε να διασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές».

Επίσης, υποστήριξε ότι «αξίζουν μετάλλιο και συγχαρητήρια στους Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη για τη στάση που κρατάει σήμερα η ΝΔ στο μακεδονικό ζήτημα».

Ερωτηθείς για τη δημιουργία νέου κόμματος, απάντησε: «Εγώ πάντα έλεγα ότι πρέπει να γίνει ένα κόμμα, το οποίο θα ενώσει όλα τα μικρά δεξιά κόμματα, όλα αυτά που βρίσκονται δεξιά από τη ΝΔ. Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να κάνω εγώ κόμμα, ούτε ότι θέλω να είμαι αρχηγός σε κανένα κόμμα. Αυτό είπα και τώρα, ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρξει ένα κόμμα το οποίο να ενώσει τα υπόλοιπα κόμματα. Και νομίζω ότι αυτή η στιγμή είναι κατάλληλη». 

Ανέφερε, δε, ότι έχουν γίνει προεργασίες. «Βεβαίως έχουν γίνει και έχουν γίνει όχι μόνο πρόσφατα μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, έχουν γίνει και τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες. Μετά από τη συμφωνία, οπωσδήποτε οι συζητήσεις εντάθηκαν. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό» διευκρίνισε.

Εξηγώντας αναλυτικά τη θέση του, σημείωσε: «Όλα αυτά τα κόμματα, το καθένα από αυτά, είναι πολύ δύσκολο να μπει στη Βουλή, ειδικά όταν πολωθεί το κλίμα και η ΝΔ ρίξει το αναμενόμενο σύνθημα, να φύγει ο Τσίπρας κάτι που είναι πολύ λογικό να το κάνει.

Δεν μπορούν μόνοι τους να μπουν. Αυτό το οποίο λέω εγώ, είναι ότι πρέπει να γίνουμε νέο κόμμα, όχι ένα μικρό κόμμα δεξιό, αλλά ένα κόμμα το οποίο θα ενώσει ως ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς -ας μου επιτραπεί η έκφραση- όλα τα υφιστάμενα κόμματα ούτως ώστε όλα μαζί με εκλογική συμπαράταξη τύπου ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ με εκλογική συμπαράταξη να μπουν όλα στη Βουλή. Μη ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 11 συνιστώσες». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «όλα αυτά θα οργανωθούν από το φθινόπωρο και μετά».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ΝΔ στο Μακεδονικό ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή» ο κ. Μπαλτάκος είπε: «Και τι έγινε; Αν η Χρυσή Αυγή έχει μια θέση για τη Μακεδονία, τι πρέπει να κάνει η ΝΔ, η οποία είναι θετική και σύμφωνη με τις απόψεις που έχει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ ή εμείς; Να μην ταυτιστούμε με τη Χρυσή Αυγή και να πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τους βουλευτές που χορεύουν για την Μακεδονία του Αιγαίου;».

Τέλος, ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος προέβλεψε «συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και νίκη της ΝΔ με μεγάλη άνεση ενώ οι ΑΝΕΛ θα εξαιρεθούν παντελώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ