"Κλείδωσαν" οι ημερομηνίες για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πάτρα - Πότε θα διεξαχθούν

την περίοδο 25-31 Αυγούστου 2019

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι δεν θα σκιάσει τίποτα την προετοιμασία για τους παράκτιους μεσογειακούς αγώνες του 2019 κάνουν στο υφυπουργείο Αθλητισμού και στην οργανωτική επιτροπή.

Η ημερομηνία των αγώνων «κλείδωσε» για την περίοδο 25-31 Αυγούστου ενώ έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί και τα αγωνίσματα που θα εκπροσωπηθούν στην Πάτρα.

Στο Υφυπουργείο και στους κόλπους του φορέα διοργάνωσης πιστεύουν ότι θα διαψευστούν όσοι εκφράζουν φόβους ότι οι παράκτιοι της Πάτρας θα έχουν την ίδια «τύχη» (εννοούν την κακή) που είχε και η ανάληψη των μεσογειακών αγώνων του δίπολου Βόλος-Λάρισα για το 2013, όταν η Ελλάδα υποχρεώθηκε να τους επιστρέψει στην Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) λόγω αδυναμίας να τους χρηματοδοτήσει.

Η συγκεκριμένη εθνική αποτυχία βάρυνε πολύ στους κόλπους της ΔΕΜΑ τα επόμενα χρόνια, και ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα στα οποία έπρεπε να απαντήσει η επιτροπή διεκδίκησης των παράκτιων της Πάτρας τον προηγούμενο Οκτώβριο στους «αθάνατους», δηλαδή να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της Ολυμπιακής οικογένειας των μεσογειακών χωρών.

Διαβάστε επίσης