Σόνια Μουσαβερέ: Η εξαγορά της Monsanto από την Bayer αποτελεί ορόσημο και για τον Έλληνα παραγωγό

«Η εξαγορά της Monsanto από την Bayer αποτελεί ορόσημο και για τον Έλληνα παραγωγό. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Bayer και της Monsanto δημιουργείται ένας νέος ηγέτης, πρωτοπόρος στην Καινοτομία, για τον κλάδο της γεωργίας», ανέφερε η Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer Hellas.

Πρόσθεσε μάλιστα «η γεωργία αντιμετωπίζει παγκοσμίως μείζονες προκλήσεις. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε  την παραγωγή επαρκούς ποσότητας υγιεινών και ασφαλών τροφίμων, σε τιμή προσιτή, τώρα και στο μέλλον. Θα πρέπει επίσης, να αυξήσουμε την παραγωγή μέσα από βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την επάρκεια των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενιές.  Για να τα πετύχουμε όλα αυτά χρειαζόμαστε την καινοτομία. 

Η Bayer και η Monsanto μαζί έχουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων για τη σύγχρονη γεωργία,  με ετήσιο προϋπολογισμό έρευνας και ανάπτυξης ύψους 2,4 δισ. Ευρώ. Αυτός είναι ο υψηλότερος προϋπολογισμός Ε&Α στον παγκόσμιο γεωργικό κλάδο. 

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε περισσότερες καινοτόμες λύσεις, ακόμη πιο γρήγορα α. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον Έλληνα αγρότη να κάνει την ελληνική γεωργία πιο παραγωγική και βιώσιμη.»