Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή μαζί με τους συμβασιούχους στα Δικαστήρια για να μην απολυθούν

Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου 8 μηνών στην Καθαριότητα και στον Ηλεκτροφωτισμό, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα Δικαστήρια όπου θα συζητούνταν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει για να μην απολυθούν.

Μαζί τους στην συγκέντρωση και στα Δικαστήρια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης,  και οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Παναγιώτης Μελάς.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημα τους να μην απολυθούν, τονίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά. Ανέφερε ότι εργάζονται σε κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες και καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, στηρίζοντας το αίτημά τους για μονιμοποίηση. Τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή στο Νότιο Πάρκο, την Κυριακή 24 Ιούνη, στις 8.30 το απόγευμα, με βασικό αίτημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι παρατασιούχοι που η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ είχε δεσμευτεί ότι θα προσληφθούν με μοριοδότηση στους Δήμους που εργάζονται, με την προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ. Όμως από τους 63 παρατασιούχους που εργάζονται στον Δήμο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του ΑΣΕΠ, μόνον οι 11 προσλαμβάνονται στο Δήμο Πατρέων και οι υπόλοιποι απολύονται!

Συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εργάζονται με τρεις παρατάσεις των συμβάσεών τους και με προσωρινή διαταγή από τα δικαστήρια.

Η Δημοτική Αρχή έχει στηρίξει τους απεργιακούς αγώνες τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Συμμετείχε στην παράσταση  διαμαρτυρίας των συνδικάτων και εργαζομένων στους Δήμους, από κοινού με τους Δημάρχους Ικαρίας, Καισαριανής, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 3 Απρίλη 2017.

Η Δημοτική Αρχή, με παρεμβάσεις στα συνέδρια της ΚΕΔΕ, ανέδειξε το κυρίαρχο αίτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων  - παρατασιούχων ενώ στήριξε με την παρουσία του Δημάρχου και με την κατάθεσή του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών όσες φορές απαιτήθηκε.

Η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 3 Σεπτέμβρη 2018.