Πώς είναι να κοιμάσαι στην άκρη του βουνού

Ο Mark και η παρέα του είναι επαγγελματίες ορειβάτες. Στο δρόμο για την κορυφή κοιμούνται πολλές φορές σε πλαγιές βουνών και το απολαμβάνουν!

Εσείς θα μπορούσατε να κοιμηθείτε ήσυχα αν κρεμιόσασταν σε μία σκηνή στην πλαγιά ενός βουνού; Ο Mark όχι απλά δεν φοβάται, αλλά κοιμάται ήσυχα και μάλιστα το κάνει σχεδόν καθημερινά!

«Αν δεν φοβάσαι τα ύψη, όλη αυτή η εμπειρία δεν είναι τρομακτική. Είναι σαν να κρέμεσαι απλά σε ένα δενδρόσπιτο!», δηλώνει ο διάσημος επαγγελματίας ορειβάτης Mark Synnott. Ο Mark σκαρφαλώνει σε βουνά εδώ και 30 χρόνια, ενώ στη λίστα αναρρίχησής του βρίσκονται πολύ ψηλά βουνά και κορυφές όπως το Μόαμπ στη Γιούτα, το Μπαλτιστάν στο Πακιστάν και το Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια.

Για να φτάσει κανείς στην κορυφή ενός βουνού, χρειάζονται μέρες. Έτσι, στο δρόμο για την κορυφή, πολλές φορές θα χρειαστεί να στήσουν στην πλαγιά για να ξεκουραστούν ή να κοιμηθούν. Όσο και να το έχει συνηθίσει κανείς, οι συνθήκες είναι αντίξοες. «Τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ βίαια. Αν έχει δυνατούς ανέμους, η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Επίσης, στη σκηνή η μυρωδιά δεν είναι και η πιο ευχάριστη. Δεν μπορείς να πλυθείς οπότε βρωμάνε τα ρούχα, τα παπούτσια, οι κονσέρβες, τα πάντα!».

Εκείνος όμως και η παρέα του δεν θα σταματήσουν ποτέ να κάνουν αναρρίχηση και να κοιμούνται στις πλαγιές των βουνών, καθώς τονίζουν ότι η εμπειρία είναι μοναδική, αφού «βρίσκεσαι στο πιο γραφικό σημείο του πλανήτη!».

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή βίντεο: Great Big Story