Πάτρα: Με μεγάλη επιτυχία οι "...αυλές με κιμωλία"

στο τει

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση του Πολιτιστικoύ Ομίλου του Τ.Ε.Ι. «Τέχνης Κίνηση» & του Χορευτικού του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, παρουσιάζοντας την μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο

“...αυλές με κιμωλία”

την 17η Ιουνίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 21.30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Περίπου 500 άτομα παρακολούθησαν την παράσταση, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Τ.Ε.Ι., εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης,  αφού η παράσταση έγινε με την σύμπραξη του χορευτικού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας και του Πολιτιστικού Ομίλου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση», φίλοι και συμπολίτες μας, φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Μεταξύ αυτών ήταν, ο Πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Δ.Ε., κ. Βασίλειος Τριανταφύλλου, οι Αντιπρυτάνεις του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, κ.κ. Γεώργιος Σαλάχας και Σπύρος Συρμακέσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Απόστολος Κατσιφάρας καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, δάσκαλος και υπεύθυνος του χορευτικού του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών, κ. Ανδρέας Φίλιας.  

Οι θεατές ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού «ταξίδεψαν» με την φαντασία και τα μάτια των παιδιών στην παράδοση απ’ άκρη σ’ άκρη, στην Ελλάδα. Μύρισαν τον βασιλικό της γειτονιάς, θυμήθηκαν την κιμωλία του σχολείου, περιπλανήθηκαν μέσα από τα πλήκτρα του υπολογιστή και του κινητού.

Η θετική αύρα, η χαρά της συνεργασίας, η αγάπη για το χορό, ο ζήλος και ο ενθουσιασμός των παιδιών έκανε τους θεατές να συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Η επιτυχία φάνηκε στο χειροκρότημα.

Τα σκηνικά και ο φωτισμός, εξαιρετική δουλειά, του σκηνοθέτη – σκηνογράφου, Βασίλη Σουλτανά, μετέφεραν το κοινό και τους συμμετέχοντες στις περιοχές του μεγάλου αυτού ταξιδιού. Υπό την διδασκαλία του Κώστα Σουλτανά, χοροδιδασκάλου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Συνεργάτη του Τ.Ε.Ι., οι παραδοσιακοί χοροί των περιοχών της περιπλάνησης, αποδόθηκαν με λιτό τρόπο και απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Οι συμμετέχοντες, μέλη των χορευτικών, τόσο του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών αλλά του Πολιτιστικού Ομίλου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση», εκτός από εξαιρετικοί χορευτές, αποδείχθηκαν και ικανοί ηθοποιοί. Ιδιαίτερα οι μικροί μας χορευτές αποδείχθηκαν υπέροχοι ηθοποιοί, με αυτοσεβασμό, συνέπεια, ενθουσιασμό και επιμονή. Άλλωστε είναι η νέα γενιά που πρέπει πάντα, εμείς οι μεγαλύτεροι να εμπιστευόμαστε και να ακούμε.

Συμμετείχαν:

ο πολιτιστικός όμιλος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «τέχνης κίνηση» με την χορευτική του ομάδα
το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

Συντελεστές:

Επιμέλεια παράστασης: Ευαγγελία Καραγεωργίου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας & Κων/νος Σουλτανάς, Συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας, Καθ. Φυσικής Αγωγής

Επιμέλεια χορευτικών: Κων/νος Σουλτανάς, Συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας, Καθ. Φυσικής Αγωγής

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία - Κείμενα: Βασίλης Σουλτανάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ