Πάτρα: Πέταξαν κόκκινη μπογιά στο Σούπερ Μάρκετ που σκοτώθηκε υπάλληλος - Ανακοίνωση για την ανάληψη ευθύνης - ΦΩΤΟ

Την Πέμπτη στο σημείο συγκέντρωση αντιεξουσιαστών

Συνεργεία αποκαθιστούν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη ρίψη κόκκινης μπογιάς, από αγνώστους στο εξωτερικό του κτιρίου που στεγάζεται αλυσίδα σουπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Νέας Εθνικής Οδού Πατρών Κορίνθου και Αμερικής.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας 58χρονος υπάλληλος, πατέρας δυο παιδιών, όταν έπεσε από ύψος τριών μετρων, από ψυγείο όπου εργαζόταν.

Πάτρα: Νεκρός 58χρονος εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ, πατέρας δύο παιδιών - Έπεσε από ύψος τριών μέτρων- Το σούπερ μάρκετ συνεχίζει να... δουλεύει κανονικά

35647593_859942397537546_8786737440976011264_n.jpg

35666928_859942440870875_305237420146688000_n.jpg

35838239_859942520870867_4738248598582460416_n.jpg

Πάτρα: Κλειστό το πολυκατάστημα όπου έχασε χθες τη ζωή του υπάλληλος - Ανακοίνωση της διοίκησης για την απώλεια του 58χρονου πατέρα - Σήμερα η κηδεία

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

"Την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ “ΑΒ Βασιλόπουλος” στην Πάτρα, ένας 56χρονος εργαζόμενος έπεσε από ύψος 3,5 μέτρων, όταν υποχώρησε το δάπεδο στο οποίο είχε ανέβει για να καθαρίσει τους χώρους συντήρησης" αναφέρει ανακοίνωση αντιεξουσιαστών στο imdymedia. Και συνεχιζει η ανακοίνωση:  "Η διεύθυνση του καταστήματος, αντιλαμβανόμενη μόνο τη λογική του κέρδους, δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη “ευαισθησία’’ να κλείσει το κατάστημα μετά τον τραγικό θάνατο του εργαζόμενου, ενώ και την επόμενη μέρα το έκλεισε μόνο μετά τις 4 το απόγευμα, για να μπορέσουν οι συνάδελφοί του να πάνε στην κηδεία του. Το περιστατικό αυτό δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα, αλλά αποτελεί καθημερινή συνθήκη στους χώρους δουλειάς και εντάσσεται στο μακρύ κατάλογο των «εργατικών ατυχημάτων» που έχουν αποτέλεσμα είτε το βαρύ τραυματισμό, είτε το θάνατο των εργαζόμενων, μιας και η ασφάλεια τους κοστίζει ακριβά στους εργοδότες.

Είναι εδώ και χρόνια γνωστό πως η εργοδοσία στον «ΑΒ Βασιλόπουλο» (που πλειοψηφικά ανήκει στον βελγικό όμιλο αλυσίδων supermarkets Delhaize) ακολουθεί πολιτική ανακύκλωσης των εργαζομένων ώστε να μειώνει το εργατικό κόστος (μισθούς, ένσημα, επιδόματα κ.α.) και να δημιουργεί συνθήκες κάτεργου με εντατικοποιημένη εργασία, περικοπές δικαιωμάτων και ταπεινώσεις.

Απέναντι στη γενικευμένη τρομοκρατία και καταστολή, στις συνθήκες σκλαβιάς και εξαθλίωσης που επιβάλλουν το κράτος και τα αφεντικά στους χώρους δουλειάς, υπάρχει κι άλλος δρόμος. Ο δρόμος της οργάνωσης των εργαζομένων, της αντίστασης, της διεκδίκησης και του κοινωνικού-ταξικού αγώνα. Παρόλο που αυτή η επιλογή μπορεί να φαντάζει δύσκολη, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες μας και να τους κάνει νικηφόρους, σπάζοντας το ευρύτερο κλίμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ” ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΗ, 18.00

αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων"

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Τη Δευτέρα 18 Ιούνη πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις με κόκκινη μπογιά και με αναγραφή συνθημάτων στην πρόοσψη των κτιρίων, στα συνολικά 6 καταστήματα που διαθέτει η ΑΒ Βασιλόπουλος στην πόλη της Πάτρας.΄Εκτός από το κατάστημα της οδού Αμερικής όπου έχασε τη ζωή του  56χρονος, την ίδια παρέμβαση πραγματοποιήσαμε και στα ΑΒ της Αγίας Σοφίας, της Ακτής Δυμαίων, των Ζαρουχλαιϊκων, της Ακρωτηρίου στην Οβρυά, καθώς και στο ΑΒ city στην Παπαφλέσσα.
Ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του 56χρονου εργάτη που την περασμένη Πέμπτη έχασε τη ζωή του στα κάτεργα της συγκεκριμένης εταιρείας, όταν υποχώρησε το δάπεδο στο οποίο βρισκόταν και έπεσε από ύψος 3,5 μέτρων. 

Η διεύθυνση του καταστήματος, αντιλαμβανόμενη μόνο τη λογική του κέρδους, δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη “ευαισθησία’’ να κλείσει το κατάστημα μετά τον τραγικό θάνατο του εργαζόμενου, ενώ και την επόμενη μέρα το έκλεισε μόνο μετά τις 4 το απόγευμα, για να μπορέσουν οι συνάδελφοί του να πάνε στην κηδεία του. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες δεν δίστασε να διαδώσει πως ο θάνατος του 56χρονου οφειλόταν σε ανακοπή καρδιάς που υπέστη, θέλοντας να αποποιηθεί τις σοβαρότατες και αποκλειστικές ευθύνες της λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ξεκάθαρα πως ο θάνατος οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που ο 56χρονος υπέστη κατά την πτώση του, διευρύνοντας έτσι τον μακρύ κατάλογο των δολοφονημένων εργατών για τα κέρδη των αφεντικών, εναν κατάλογο που ανομάζουν εργατικά "ατυχήματα και έχει προκαλέσει βαρύτατους τραυματισμούς σε εργαζόμενους και πολλές φορές τους έχει στερήσει και την ίδια τη ζωή τους.

Άλλωστε, είναι εδώ και χρόνια γνωστό πως η εργοδοσία στον «ΑΒ Βασιλόπουλο» (που πλειοψηφικά ανήκει στον βελγικό όμιλο αλυσίδων supermarkets Delhaize) ακολουθεί πολιτική ανακύκλωσης των εργαζομένων ώστε να μειώνει το εργατικό κόστος (μισθούς, ένσημα, επιδόματα κ.α.) και να δημιουργεί συνθήκες κάτεργου με εντατικοποιημένη εργασία, περικοπές δικαιωμάτων και ταπεινώσεις.

Να δώσουμε ταξική απάντηση στο θάνατο που μας επιφυλάσσουν! 

Απέναντι στη γενικευμένη τρομοκρατία και καταστολή, στις συνθήκες σκλαβιάς και εξαθλίωσης που επιβάλλουν το κράτος και τα αφεντικά στους χώρους δουλειάς, υπάρχει κι άλλος δρόμος. Ο δρόμος της οργάνωσης των εργαζομένων, της αντίστασης, της διεκδίκησης και του κοινωνικού-ταξικού αγώνα. Παρόλο που αυτή η επιλογή μπορεί να φαντάζει δύσκολη, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες μας και να τους κάνει νικηφόρους, σπάζοντας το ευρύτερο κλίμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ” ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΗ, 18.00
 

 

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" - μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

Διαβάστε επίσης