Μαξίμου: Τσάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης αν είπε ότι δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από ρεπορτάζ της σημερινής FAZ, εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές λέγοντας πως εάν ο πρόεδρος της ΝΔ δεν προβεί σε διάψευση, «είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας».

Στο non paper των κυβερνητικών πηγών γίνεται αναφορά στο ρεπορτάζ της FAZ όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να δεσμεύτηκε ότι «δεν θα ακυρώσει μία συμφωνία στο ονοματολογικό», αλλά και να παραδέχθηκε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του»

«Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό». Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη» λένε κυβερνητικές πηγές και καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει με«παρρησία»:

1) Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως "δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό";

2) Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ "προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ";».

Και προσθέτουν , πώς «εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας».

FAZ: Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένα ότι δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές στο Βερολίνο που επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, o αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας» της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό».

Δικαιολογώντας τη στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».