Α21 Επίδομα παιδιού: Έως την Τετάρτη οι αιτήσεις για την δεύτερη δόση

Έως την Τετάρτη η υποβολή αίτησης Α21 ώστε να ενταχθούν στην πληρωμή της Β' δόσης για το επίδομα παιδιού. Ως το τέλος του έτους διαθέσιμη η πλατφόρμα.

Λιγότερα από τρία 24ωρα έχουν απομείνει για όσους επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21. Σκοπός είναι να ενταχθούν στην πληρωμή της Β δόσης για το επίδομα παιδιού.

Η πλατφόρμα για την αίτηση Α21 και η δεύτερη δόση για το επίδομα παιδιού

Συγκεκριμένα, η πληρωμή είναι προγραμματισμένη για τις 25- 27 Ιουνίου. Όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν έγκαιρα την αίτησή τους. Ειδικές περιπτώσεις έχουν αντιμετωπιστεί με προσθήκες και τεχνικές βελτιώσεις της πλατφόρμας.

Η αίτηση Α21 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Έως και την Τετάρτη, 20 Ιουνίου και ώρα 23:59 οι δικαιούχοι θα συμπεριληφθούν στην πληρωμή της Β Δόσης τγια το επίδομα παιδιού.

Έως και σήμερα Δευτέρα, 18 Ιουνίου, στις 13:15 το μεσημέρι έχουν υποβληθεί σχεδόν 500.000 αιτήσεις. Ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία για τις 430.000. Το 96% από αυτές είναι εγκριτικές.

Διευκρινίσεις και τρίτη δόση

Προσοχή! Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21 μέχρι τις 20 Ιουνίου έχουν τη δυνατότητα να την υποβάλλουν, ώστε να πληρωθούν κανονικά στις 25-27 Ιουνίου. Προαπαιτούμενο για την υποβολή Α21 είναι η υποβολή και η εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση Α21 μετά τις 20 Ιουνίου θα πληρωθούν στις επόμενες δόσεις. Θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται αναδρομικά από την αρχή του 2018. Η πλατφόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018. 

Σε κάθε 2μηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται αναδρομικά επιδόματα που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018. Στις 25-27 Ιουλίου θα καταβληθεί η Γ δόση 2018 (για τους μήνες Μάιο – Ιούνιο). Η καταβολή θα γίνει σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και την αίτηση έως και την 20η Ιουλίου. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν με το ίδιο σύστημα οι επόμενες προβλεπόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

Διαβάστε επίσης